Oboževalcem Raffaella ni več treba ponavljati, da se kokos in mandlji odlično ujemajo. Temu receptu pa je dodana krema iz gozdnih sadežev, ki cupcakesom doda nebeški okus. Ne samo, da so videti fantastično, imajo tudi nebeški okus, ki ga morate poskusiti.
Raffaello cupcakes z jagodno kremo
Sestavine
- Sestavine za mafine
- 125 g sladkorja
- 125 g stopljenega masla
- 2 jajci
- 2 kapljici vanilijevega ekstrakta
- 150 g moke
- 2 žlički sode bikarbone
- 80 g naribanega kokosa
- 20 g mletih mandljev
- 125 g masla [recipe-ingredients] Sestavine za preliv
- 100 g jagod ali borovnic
- 200 g sira mascarpone
- 150 g smetane za stepanje
- 1 paket trdilca za smetano ( kremfixa)
- 40 g sladkorja v prahu
- malo naribanega kokosa
- 12 kupljenih Raffaello kroglic
Navodila
2. V ločeni posodi premešajte moko s pecilnim praškom, le tega v testo dodajate postopoma. Nato dodate še kokosove kosmiče, mlete mandlje ter na koncu pinjenec. Ponovno dobro premešajte, da se vse skupaj poveže.
3. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki in po njih enakomerno razporedimo testo. Vse skupaj dajte v pečico in pečete 15 do 20 minut. Ko so pečeni, pustite, da se ohladijo.
4. Medtem v manjšem loncu na kratko prevrete jagodičevje, kuhate dve minuti in pustite, da se ohladi. Jagode pretlačite v homogeno maso, da nastane pire.
5. Skupaj stepite smetano in trdilec ter odstavite. Nato v posodi zmešate mascarpone s sladkorjem v prahu in jagodnim pirejem ter na koncu vmešate v pripravljeno smetano. Kremo postavite v hladilnik, da se ohladi.
6. Mafine okrasite s pripravljeno kremo iz jagod, po vrhu potresete nekaj naribanega kokosa in na sredino postavite Raffaello kroglico. Dober tek.