Fanúšikovia Raffaella nemusia opakovať, že kokos a mandle sa k sebe dokonale hodia. Tento recept je doplnený o krém z lesného ovocia, ktorý dodáva koláčikom nebeskú chuť. Nielenže fantasticky vyzerajú, ale aj nebesky chutia a musíte ich vyskúšať.
Raffaello cupcakes z jagodno kremo
Ingrediencie
- Sestavine za mafine
- 125 g sladkorja
- 125 g stopljenega masla
- 2 vajcia
- 2 kapljici vanilijevega ekstrakta
- 150 g múky
- 2 žlički sode bikarbone
- 80 g naribanega kokosa
- 20 g mletih mandljev
- 125 g masla [recipe-ingredients] Sestavine za preliv
- 100 g jagod ali borovnic
- 200 g sira mascarpone
- 150 g smetane za stepanje
- 1 paket trdilca za smetano ( kremfixa)
- 40 g práškového cukru
- malo naribanega kokosa
- 12 kupljenih Raffaello kroglic
Pokyny
2. V ločeni posodi premešajte moko s pecilnim praškom, le tega v testo dodajate postopoma. Nato dodate še kokosove kosmiče, mlete mandlje ter na koncu pinjenec. Ponovno dobro premešajte, da se vse skupaj poveže.
3. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki in po njih enakomerno razporedimo testo. Vse skupaj dajte v pečico in pečete 15 do 20 minut. Ko so pečeni, pustite, da se ohladijo.
4. Medtem v manjšem loncu na kratko prevrete jagodičevje, kuhate dve minuti in pustite, da se ohladi. Jagode pretlačite v homogeno maso, da nastane pire.
5. Skupaj stepite smetano in trdilec ter odstavite. Nato v posodi zmešate mascarpone s sladkorjem v prahu in jagodnim pirejem ter na koncu vmešate v pripravljeno smetano. Kremo postavite v hladilnik, da se ohladi.
6. Mafine okrasite s pripravljeno kremo iz jagod, po vrhu potresete nekaj naribanega kokosa in na sredino postavite Raffaello kroglico. Dober tek.