fbpx

Recept: sladko božično drevesce z Nutello

Želite hitro in superokusno božično sladico? Potem je za vas tole božično drevesce z Nutello, slastno in preprosto za pripravo.

Božično drevesce z Nutello? Seveda! Preprosto za pripravo, malo sestavin, pa vendar tako slastno! Tukaj je recept za sladico, ki jo boste pripravili 1, 2, 3.

Preprosta in hitra, a superokusna sladica - božično drevesce z Nutello.
Preprosta in hitra, a superokusna sladica – božično drevesce z Nutello.

Sestavine za božično drevesce z Nutello:

  • listnatno testo
  • 50 gramov Nutelle
  • 1 jajčni rumenjak
  • sladkor za posip

Priprava božičnega drevesca z Nutello:

Pečico predhodno ogrejte na 190 stopinj Celzija. Listnato testo razvajajte na tanjša lista. Iz prvega izrežite obliko božičnega drevesca, enako storite z drugim lističem. Prvi listič premažite z debelim slojem Nutelle in nanj položite drugega. Na vsaki strani naredite zareze, sredino pustite. Vsako zarezo zavrtite, da dobite ‘veje’. Drevesce premažite z jajčnim rumenjakom, še prej pa lahko iz preostalega listnatega testa naredite zvezdo za na vrh vašega drevesca. Pecite 20 do 25 minut, da dobi zlatorjavo barvo. Ko je pečeno, še toplo postrezite. Če ga boste potresli s sladkorjem za posip, potem ga postrezite hladnega. Pa dober tek!

Pripravo sladice si lahko ogledate tudi v priloženem videposnetku:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!