Sončni žarki in pomlad kar kličejo po tem, da si privoščimo kakšen sladoled. A zakaj ne bi za spremembo poskusili s sladoledno torto, ki jo pripravimo v 30 minutah?
Sezona sladoleda je uradno odprta! Zato si ga brez slabe vesti tudi privoščimo. Sladoledna torta je nedvomno ena najokusnejših sladic, ki jih boste kadarkoli pripravilli, hkrati pa je tudi prijetna osvežitev. Recept za sladoledno torto, ki jo pripravite v 30 minutah, najdete v nadaljevanju.
Sestavine
- 3 jajca
- 100 g masla
- 50 g sladkorja
- 200 g jedilne čokolade
- 75 g moke (lahko je tudi polnozrnata)
- kakav v prahu
- ščepec soli
- 1 l vaniljevega sladoleda
- 1 l jagodnega sladoleda
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čokolado stopite na maslu in nato primešajte sladkor ter kakav v prahu. Ko dobite kompaktno maso, dodajte še jajca in moko ter zelo dobro primešajte. Maso prelijte v pekač za torto in pecite od 20 do 30 minut. Ko je biskvit končan, na njega nanesite sloje sladoleda – a postopoma. Ko nanesete prvi sloj, tega za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, da se malce utrdi, šele nato nanesite drugega. Okus sladoleda lahko seveda izberete po želji. Ko končate, sladoledno torto za pol dneva postavite v zamrzovalnik. Ko je popolnoma kompaktna, jo okrasite s svežim sadjem in po želji še s čokoladnimi mrvicami. Pa sladek dober tek!