Mednarodni festival Svetlobna gverila 2019: Ljubljana v znamenju svetlobe

Mednarodni festival Svetlobna gverila 2019: Ljubljana v znamenju svetlobe

Ljubljana bo v poletnem času v znamenju umetnosti, katere bistveni medij je svetloba – po različnih prizoriščih po mestu bodo razstavljene svetlobne instalacije, ki so jih pripravili umetniki v okviru Mednarodnega festivala Svetlobna gverila 2019. Kako so se lotili teme "MEJA", si boste lahko ogledali v galerijah in na ulicah mestnega jedra in obrobja Ljubljane.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Različna prizorišča po Ljubljani

Organizator

Svetlobna gverila

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Mednarodni festival Svetlobna gverila 2019 bo tudi letos ‘prinesel’ veliko svetlobe v mesto Ljubljana – svetlobne instalacije, projekcije in razstave bodo za mesec dni zaznamovale mestno središče in še nekatere druge predele. Izbrani umetniki pa se bodo lotili vprašanja MEJA (borders).

Festival se bo pričel z odprtjem skupinske razstave v galeriji Vžigalica in nizom projektov na prostem v njeni neposredni bližini. Sledilo bo odprtje razstav po Ljubljani in njenem obrobju. Mesec dolg dogodek bodo zaključili v Svetlobnem parku ob Gradaščici v Trnovem, kjer bodo odkrili novo trajno svetlobno skulpturo umetnikov Mete Grgurevič in Jaše. Tudi letos se obeta vrsta drugih aktivnosti, o katerih pišejo na svojo spletni strani.

Organizatorji želijo tudi letos ustvariti drugačno podobo mesta, približati sodobno umetnost širši publiki in pokazati, kakšno vlogo ima umetnosti v vsakdanjem življenju!

Dodatne Informacije

Več informacij:
svetlobnagverila.net

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
LJFW 2020: prihaja nova modna sezona!