Vedno uspejo, tudi še tako neizkušenemu peku. Sladki ali slani, mafini so pecivo, ki se mu nihče ne more upreti!
Potrebujete le eno posodo, pripravljeni pa so kot bi mignili. Če nimate ideje, kaj bi pripravili za zajtrk ali večerjo, so vedno priročna in hitra rešitev, nepozaben okus pa zagotovljen.
Če se odločite za ta recept, boste dobili ultra mehke mafine, ki dolgo ohranijo svežino.
Slani maffini s sirom
Sestavine
- 4 jajca
- 2 skodelici moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 skodelica jogurta
- 1/2 skodelice olja
- 1 čajna žlička soli
- 200 gramov sira
Navodila
- Jajca dobro stepemo, nato dodamo olje in nato jogurt.
- Zmesi postopoma dodajamo moko, ki smo jo predhodno zmešali s pecilnim praškom in soljo.
- Ko dobimo kompaktno zmes, brez grudic, dodamo sir in vse dobro premešamo.
- Vlijemo v pekač ali modele ter pečemo približno eno uro v pečici, segreti na 180 stopinj.
Dober tek.