fbpx

Recept: slani mafini s sirom, ki ostanejo mehki in sveži še najmanj dva dni

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vedno uspejo, tudi še tako neizkušenemu peku. Sladki ali slani, mafini so pecivo, ki se mu nihče ne more upreti!

Potrebujete le eno posodo, pripravljeni pa so kot bi mignili. Če nimate ideje, kaj bi pripravili za zajtrk ali večerjo, so vedno priročna in hitra rešitev, nepozaben okus pa zagotovljen.

Če se odločite za ta recept, boste dobili ultra mehke mafine, ki dolgo ohranijo svežino.

Slani maffini s sirom

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 4 jajca
  • 2 skodelici moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 skodelica jogurta
  • 1/2 skodelice olja
  • 1 čajna žlička soli
  • 200 gramov sira

Navodila

  1. Jajca dobro stepemo, nato dodamo olje in nato jogurt.
  2. Zmesi postopoma dodajamo moko, ki smo jo predhodno zmešali s pecilnim praškom in soljo.
  3. Ko dobimo kompaktno zmes, brez grudic, dodamo sir in vse dobro premešamo.
  4. Vlijemo v pekač ali modele ter pečemo približno eno uro v pečici, segreti na 180 stopinj.

Dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!