To je okus za najbolj okusne 'ocvrte palčke', ki jih morda poznate bod imenom churros.
Churros so odgovor Špancev na krofe, njihova priprava pa je nadvse enostavna. Prav zato so odlična popotnica za jesenske večere, saj se odlično podajo z vročo čokolado.
Španski churros
Sestavine
- 150 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- žlica olja
- 250 ml vrele vode
- olje za cvrtje
- 100 g temne čokolade
- 125 ml sladke smetane
- 55 g sladkorja v prahu
- 2 čajni žlički cimeta
Navodila
- Zmešate moko, pecilni prašek in sol. Dodate olje in vodo ter mešate, dokler se ne poveže (testo naj bo gosto in gumijasto). Testo nadevate v slaščičarsko vrečko z 8mm odprtine na konici.
- V majhni kozici ali majhni globoki ponvi segrejte 5 cm olja na srednje močnem ognju.
- 15 cm testa vtisnite v olje, nato pa testo s škarjami zarežite blizu površine olja. Spečete 3 do 4 kose skupaj, v treh do štirih serijah.
- Testo pražite 2-3 minute oziroma dokler ne postane zlato in hrustljavo.
- Churrose zložite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedijo. Nato povaljate v mešanici sladkorja in cimeta.
- Čokolado nalomite na manjše koščke in dodate smetano. Segrejte sladko smetano v kozici in vmes dodajate čokolado. Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Pa dober tek!