fbpx

Recept: Veganska čokoladna torta z avokadovo kremo

Foto: envato

Ste že kdaj poskusili vegansko čokoladno torto? Ste radovedni, kako lahko avokado nadomesti tradicionalne kremne nadeve?

Veganska čokoladna torta z avokadovo kremo je prava izbira za vse ljubitelje sladkih dobrot, ki želijo uživati brez slabe vesti. Ta torta ni samo brez sestavin živalskega izvora, ampak je tudi neverjetno okusna, hranljiva in enostavna za pripravo.

Avokado, ki je osnova za kremo, dodaja bogato in kremasto teksturo, ki se popolnoma ujema z intenzivnim okusom čokolade.

Veganska čokoladna torta z avokadovo kremo

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Za torto:
  • 1 ½ skodelice moke
  • 1 skodelica sladkorja
  • ⅓ skodelice kakava v prahu
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • 1 skodelica mandljevega mleka
  • ½ skodelice rastlinskega olja
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1 skodelica vroče vode
  • Za avokadovo kremo:
  • 2 zrela avokada
  • ½ skodelice kakava v prahu
  • ½ skodelice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Navodila

  1. Pečico segrejemo na 180°C in pripravimo okrogel pekač premera 23 cm. Dno pekača obložimo s papirjem za peko in ga rahlo naoljimo. V veliki posodi zmešamo moko, sladkor, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
  2. V suhe sestavine dodamo mandljevo mleko, rastlinsko olje in vanilijev ekstrakt. Dobro premešamo, da dobimo gladko testo. Na koncu previdno vmešamo vročo vodo, da postane testo rahlo in tekoče.
  3. Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo v ogreti pečici približno 30-35 minut, oziroma dokler zobotrebec, ki ga vstavimo v sredino torte, ne pride ven čist. Torto nato ohladimo v pekaču 10 minut, preden jo prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladi.
  4. Avokado prerežemo na polovico, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Avokadovo meso damo v mešalnik ali kuhinjski robot. Dodamo kakav v prahu, javorjev sirup in vanilijev ekstrakt. Vse sestavine mešamo, dokler ne dobimo gladke in kremaste teksture. Če je krema pregosta, lahko dodamo malo rastlinskega mleka, da dosežemo želeno konsistenco.
  5. Ohlajeno torto previdno prerežemo na pol, da dobimo dva enaka biskvita. Na spodnjo plast biskvita enakomerno nanesemo del avokadove kreme. Položimo zgornjo plast biskvita in jo premažemo s preostankom kreme. Kremo enakomerno razmažemo tudi po straneh torte, da je celotna torta prekrita.
  6. Torto okrasimo po želji. Odlično se podajo sveže jagode, maline ali narezani mandlji. Prav tako lahko torto potresemo z malo kakava v prahu ali kokosovimi kosmiči za dodaten okus in vizualni učinek.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.