fbpx

Recept: veganske cimetove rolice – brez peke

Foto: envato

Cimetove rolice so ena naših najljubših sladic, a našli smo precej bolj enostavno in hitreje pripravljeno alternativo - veganske cimetove rolice brez peke.

Sladke cimetove rolice se čudovito podajo prazničnemu času, veganske cimetove rolice brez peke pa še bolj. Originalno cimetove rolice izvirajo iz Švedske, kjer jih imenujejo kanelbulle.

A njihova priprava je precej zamudna. Zato smo na spletu našli odlično alternativo, ki je prav tako okusna, a precej manj časovno zahtevan in enostavnejša. Gre za sladko pecivo, polnjeno z mešanico dišečega cimeta. Njihov recept je izjemno preprost in ne zahteva velikega slaščičarskega znanja. Za pripravo pa potrebujete le resnično dober blender ali sekljalnik za zelenjavo.

Veganske cimetove rolice brez peke

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 100 g orehov
  • 80 g zlatih lanenih semen
  • 60 ml agavinega ali javorjevega sirupa
  • 175 g mehkih izkoščičenih datljev
  • 3 čajne žličke cimeta
  • 2 žlici vode
  • ščepec soli

Navodila

  1. Lan zmeljete v fin prah, primešate sladilu in sesekljanim orehom. Ko dobite lepljivo zmes, jo morate takoj razmazati.
  2. Zmes položite med dva lista peki papirja in razvaljate na želeno debelino.
  3. V blenderju ali sekljalniku zmešate izkoščičene mehke datlje, cimet in vodo ter malo soli. Končna zmes naj bo gosta. Datljev nadev namažete po razvlečenem surovem testu.
  4. Nato vse skupaj zvijete v rolico in za približno pol ure položite v zmrzovalnik. Narežete na rezine in postrežete.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.