Recept: žele lubenica – kako iz lubenice izdelati žele?

Recept za žele lubenico

Želite iz lubenice izdelati žele? Potem je ta posnetek kot nalašč za vas. Lubenice so se že znašle na prodajnih policah, zato nimate izgovora, da ne bi poskusili tega recepta za žele lubenico.

Sezona lubenic je pred vrati! Lubenico največkrat povezujemo z bovlo in slastnimi ter osvežujočimi krhlji, ki se jih tako radi polotimo na vroče poletne dni. Pa ste vedeli, da lahko iz lubenice izdelate žele?

PREBERITE ŠE: Recept: piškot vseh piškotov – velikanski piškot s čokolado

Okusna žele lubenica.
Okusna žele lubenica.

Priprava žele lubenice je povsem preprosta, potrebujete le lubenico in instant želatino (20 gramov), iz ostankov pa lahko izdelate še sladoled! In kako to storite? Iz lubenice previdno izdolbete rdeče meso, izločite pečke, kose vržete v mešalnik, precedite (trde ostanke shranite v zamrzovalnik za sladoled), del tekočine segrejete in ji dodate želatino, premešate in nato zmešate z ostalim sokom lubenice in vse skupaj vlijete nazaj v lupino. Lubenico čez noč postavite v hladilnik in naslednji dan jo že lahko postrežete. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Untouched by Light: prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi