fbpx

Red Bull Dinghy Derby 2016 – dirkanje s čolnički, bolj divje od motokros dirke!

Red Bull Dinghy Derby je dirkanje s čolnički rezervirano samo za najbolj drzne.

Če omenimo dirkanje s čolni, si verjetno predstavljate mogočne gliserje s pošastnimi motorji. A dirke Formul 1 na vodi, podobno kot na asfaltu, po svoji atraktivnosti še zdaleč niso kos dirkanju s čolnički. Da, prav ste prebrali! Oglejte si najbolj divjo dirko na vodi na svetu. Red Bull Dinghy Derby je tudi letos postregel z izjemnimi prizori in drznimi potezami ob katerih vam bo zastal dih.

Po svetu ljudje čolničke uporablja nešteto ljudi. Večinoma za mirno veslanje, ribarjenje, … A ne v mestu Renmark v južni Avstraliji, kjer vsako leto priljubljeni dinghyji z dvema članoma posadke (voznikom in navigatorjem) na Red Bull Dinghy Derbyju drvijo z 80 km/h po zahtevnem terenu.

PREBERITE ŠE: Prvi Flash mob na svetu v režiji avtomobilov posneli v Ljubljani in Zagrebu


Dirka Riverland Dinghy Derby potekal od leta 1981 in velja za eno najbolj divjih tekmovanj na vodi. Ko boste videli zgornje posnetke, vam bo hitro jasno zakaj je temu tako!

Dodatne Informacije

Več informacij:
redbull.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!