V restavraciji Gaudi v centru Ljubljane boste našli vsakodnevni meni obrokov, pripravljen s skrbnostjo in po navodilih ajurvedskega centra. Poudarek dajejo na pravo slovensko kuhinjo in recepte izpred sto let, ko so Slovenci večinoma jedli meso le ob nedeljah.
Nazorjeva ulica 10
Ljubljana
Ideja za minirestavracijo Gaudi je zrasla v prostorih ajurvedskega centra Ayurganica v Ljubljani. Ajurveda sicer ne izključuje mesa, vendar je po ajurvedi najbolj zdrava prehrana lakto-vegetarijanska prehrana, to pomeni, da v jedilnik vključujejo mleko in mlečne izdelke. Mleko in mlečne izdelke dobijo z domačih kmetij, mlečne izdelke pa kupujejo tudi v Bovcu, kjer so znani po bovški ovčji in kozji skuti in siru. Kakšen sveži sirček pa naredijo tudi sami.
Ponujajo tudi jedi, ki so popolnoma veganske, našli pa boste tudi jedi brez glutena. Pri kuhi uporabljajo svežo zelenjavo, predvsem lokalnega izvora. V zakladnici okusnih obrokov boste našli veliko jedi na žlico, pražen ali kuhan krompir, različne zelenjavne kombinacije, kislo mleko, joto in še mnogo več. Privoščite si lahko znameniti hišni burger Seiburger, pozimi pa se lahko z družbo poveselite ob sirnem fondiju in rackleju.
Sladice pripravljajo le iz naravnih sestavin brez dodanega sladkorja. Ponujajo tudi take-away v bio embalaži, neškodljivi za zdravje.
Ob kosilu si lahko privoščite hišne ledene čaje iz pravega sadja, dobro hišno vino, zvečer pa kakšen zanimiv koktajl iz pravega sadja.
Galerija – Restavracija Gaudi: kuhinja po ajurvedskih principih
Več informacij:
gaudi.si in facebook.com/GaudiSmallRestaurant