fbpx

Restavracija Vile Planinka: bogat lokalni jedilnik in navdušujoča vinska karta

Restavracija Vile Planinka

Dobro leto po odprtju butičnega hotela na Jezerskem je restavracija Vile Planinka odprta tudi za zunanje goste. Njihovi krožniki so polni lokalnih, bioloških sestavin, ki jih njihovi kuharji pletejo v kulinarične zgodbe na osnovi tradicionalnih receptov Jezerske pokrajine. Dodajo pa še, da je njihova hrana okusna tudi zato, ker je pridelana, pripravljena in postrežena z ljubeznijo!

Osnovne Informacije
Naslov
Restavracija Vile Planinka
Zgornje Jezersko 67
Zgornje Jezersko
Urnik
kosilo: vsak dan med 12.00 in 15.00
večerja: vsak dan med 18.00 in 21.30
(samo ob predhodni rezervaciji, unplug@vilaplaninka.com)
Kontakt
04 255 97 50

V restavraciji Vile Planinka se zanašajo predvsem na lokalne pridelovalce in se izrazito prilagajajo letnemu času. Njihov chef Jakob Jerala verjame v trenutni navdih, zato spontani jedilniki nastajajo tudi med jutranjim obiskom lokalnih ponudnikov in sprehodom skozi gozd. Jedilni list se torej vseskozi spreminja in dopolnjuje po navdihu iz narave. Sestavljen je iz tipičnih lokalih sestavin, kot so jagnjetina, zelišča in mlečni izdelki, te pa pridelujejo okoliški ekološki butični rejci in pridelovalci.

Restavracija Vile Planinka prisega na lokalne dobrote.
Restavracija Vile Planinka prisega na lokalne dobrote.

Jedilnik spremlja vse bogatejša vinska karta s kar 125 etiketami slovenskih vin. V večini gre za vina butične, biodinamične in ekološke pridelave. Stremijo pa k temu, da bi svojo zbirko dopolnili tako, da bi gostom lahko ponudili 200 kakovostnih slovenskih vin.

Marko Koren je ustvaril zavidljivo zbirko slovenskih vin z več kot 120 etiketami.
Marko Koren je ustvaril zavidljivo zbirko slovenskih vin z več kot 120 etiketami.

Restavracija Vile Planinke je bila že v prvem letu ocenjena s kar dvema kapama Gault & Millau (14,5). V času, ko Slovenija postaja Evropska gastronomska regija 2021, pa se lahko Vila Planinka pohvali tudi z uvrstitvijo med kandidate za Bib Gourmand – “vzhajajoče zvezde”, ki imajo potencial za prvo Michelinovo zvezdico. Konec marca se pridružujejo Tednu restavracij  (od 20. do 29. 3.), ko bodo v izrazito omejeni količini gostom ponudili, da jih spoznajo, doživijo in zares začutijo.

Galerija: Restavracija Vile Planinka

Dodatne Informacije

Več informacij:
vilaplaninka.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!