Rikša, Piggio Ape, Lindo – sodobna električna in okolju prijazna rikša

E-rikša Lindo

Začelo se je z rikšo, dvokolesnim vozilom z enim ali dvema sedežema, ki ga poganja človek z vlečenjem. Te so zamenjale kolesne rikše, ki jih ne najdemo samo v Aziji, pač pa tudi na Zahodu. Potem so prišla vozila Piggio Ape, ki pa niso bila okolju prijazna. Naslednja stopnja v evoluciji rikš je Lindo, enostavno opravljiva električna in okolju prijazna rikša Kyla Armstronga.

Lindo je električna rikša (kar je seveda netočen izraz, če se striktno držimo definicije te japonske besede, ki v prevodu pomeni ‘vozilo na človeški pogon’) kot si jo je zamislil mlad oblikovalec iz Avstralije Kyle Armstrong. Šasija je iz ogljikovih vlaken, ogrodje pa iz titana, zaradi česar je e-rikša lahka, a izjemno močna in obstojna. Zadaj je trikolesno vozilo opremljeno s sekstetom litijskih baterij, ki se polnijo prek kondenzatorja, ki je zmožen polnjenja v četrtini časa običajnega polnilnega sistema.

PREBERITE ŠE: Retro & napredno – Električno kolo Vela


Kyle je razvil še aplikacijo za pametni telefon, ki vozniku ali potniku omogoča, da se poveže z rikšo, uporabnik pa jo lahko uporabi tudi kot ”priklic” in rikša ”2.0” ga bo prišla iskat na želeno lokacijo.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
behance.net

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Električni koncept: Mightyseed Vespa 98