fbpx

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow (2023): še zadnjič kot mogočni 12-valjnik

Rolls-Royce Black Badg
2023 Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow; Foto: press.rolls-roycemotorcars.com
Zadnjič posodobljeno:

Rolls-Royce je predstavil svoj zadnji V12 kupe, 2023 Black Badge Wraith Black Arrow. Ta model je poklon kopenskemu hitrostnemu rekorderju Thunderbolt iz tridesetih let 20. stoletja, ki ga je bilo zaradi njegove polirane aluminijaste karoserije težko opaziti na solinah. Za izboljšanje vidljivosti je bila ob strani narisana velika črna puščica z rumenim krogom, ki je navdihnila osupljivo zunanjost moderne ʺčrne puščiceʺ.

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow ima gradientno obarvano zunanjost, ki prehaja iz srebrne spredaj v črno zadaj, z rumenimi poudarki po vsej površini. Barvi Celebration Silver in Black Diamond, imata nanešen steklen nadlak, za dodaten vizualen učinek. Barve in tehnike nanašanja so izpopolnjevali kar 18 mesecev, zaradi česar je to ena najkompleksnejših barv, kar jih je kdaj ustvaril Rolls-Royce.

2023 Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow; Foto: press.rolls-roycemotorcars.com

Notranjost Black Arrowa je rumeno-črna, iz nove vrste materiala, imenovanega Club Leather. Sprednji sedeži, volan, armaturna plošča, vrata in zadnji sedeži so okrašeni z rumenimi poudarki. Posebna ura na armaturni plošči prikazuje rekordno hitrost Thunderbolta iz leta 1938, rumena pika znotraj puščice pa je vidna na posebnih pragovih vrat, kar označuje avto kot enega od 12 modelov Wraith Black Arrow. 2.117 luči iz optičnih vlaken je razporejenih v vzorec, ki predstavlja nočno nebo nad Bonnevillom, kot je bilo za rekordno vožnjo Thunderbolta leta 1938. Volan ima celo črn mrežast vzorec na vrhu roba, posnema oznake na solinah, v času rekordne vožnje.

2023 Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow; Foto: press.rolls-roycemotorcars.com

Pod pokrovom se Black Arrow ponaša z enakimi nespremenjenimi V12-valjnikom s 624 konjskimi močmi in 870 njutonmetri navora kot ga najdemo v modelu Wraith Black Badge. Vendar pa ima ta motor poseben rumen napis V12 na znački motorja, ki ga identificira kot končni model V12 iz Rolls-Roycea, saj bodo vsi prihodnji modeli samo električni. Vseh 12 primerkov osupljivega prestiža je na žalost že prodanih.

Dodatne Informacije

rolls-roycemotorcars.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.