fbpx

Rop van Mierlo prinaša umetniško iskrico v otroško kolekcijo H&M

Umetniško in igrivo

Rop van Mierlo
Foto: H&M

Začetek aprila 2024 bo za H&M poseben, saj v trgovine in na spletno mesto hm.com prihaja nova kolekcija otroških oblačil, ki je nastala v sodelovanju z nizozemskim umetnikom Ropom van Mierlom. Kolekcija, ki je navdihnjena z njegovim projektom 'Wild Animals', prinaša živahne barve in izvirne vzorce, ki v otroška oblačila vnašajo čarobnost in ustvarjalnost.

Kolekcija obsega velikosti za otroke in dojenčke, definira pa jo sodobna oblikovanja od majic, puloverjev in kratkih hlač do vsestranskih oblek z detajli na vezalke in zavitih kratkih kril. Ne manjka niti pisana kopalk in dodatkov, kot so klobučki in torbe. Van Mierlo, znan po svojem nekonvencionalnem slogu in tehnikah slikanja z vodo na mokrem papirju, pravi, da mu nova kolekcija omogoča, da svoja dela predstavi širšemu občinstvu na bolj dostopen način.

Foto: H&M
Foto: H&M
Foto: H&M

Od divjega tigra do ljubkih majic

Kolekcija vključuje pet slik, med njimi jaguarja, zebro, konja, dve kozlički in metulja, ter nove umetnine z ročno poslikanimi črtami in tiski, ki spominjajo na batik in paisley vzorce. Organske bombažne majice s potiski divjih živali so pravi magnet za oči, medtem ko vzorci zeber in jaguarjev krasijo plavalne kostime in klobučke. Dva kompleta kratkih hlač in puloverjev iz frotirja izstopata s pogumnim tiskom, povezanim z batik tehniko.

Pustolovski duh in umetniška izvirnost

Sofia Löfstedt, vodja oblikovanja otroških oblačil in kreativa pri H&M, je navdušena nad van Mierlovimi slikami živali, ki so deloma prikupne, deloma skrivnostne. “Upamo, da bodo ti kosi spodbudili duh pustolovščine in umetniškega eksperimentiranja pri naših mlajših kupcih,” pravi Löfstedt. Kolekcija je priložnost, da otroci nosijo umetnost in skozi njo izražajo svoj edinstveni stil.

O Ropu van Mierlu

Rop van Mierlo je nizozemski grafični oblikovalec in umetnik, ki živi in ustvarja v Amsterdamu. Svojo serijo slik ‘Wild Animals’ je začel kot del diplomske naloge na Design Academy Eindhoven leta 2008. Zanimivo je, da tehniko slikanja na mokrem papirju, ki daje njegovim slikam mehak in sanjav videz, uporablja že od otroštva.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.