Samo en znak ti bo povedal ali je se s to osebo splača ostati do konca življenja

Bo vaše razmerje trajalo? Kot pravi znanost, je večja verjetnost, da pari, ki to redno počnejo, ostanejo skupaj!

Kaj se zgodi, ko ste v razmerju, o katerem ste sanjali? Kaj narediti, da bi trajalo večno? Profesor psihologije na Kalifornijski univerzi v Berkeleyju Dacher Keltner ima nekaj zanimivih raziskav na to temo. Keltner je strokovnjak za pozitivna čustva in avtor knjige Born to Be Good: The Science of a Meaningful Life, ki se ukvarja s tem, kako biti srečen v življenju in v odnosih. Tako se je osredotočil tudi na na romantične odnose in njihovo trajanje. Pravi, da bi pari morali negovati predvsem eno stvar, če želijo, da njihov odnos traja. Morda mislite, da gre za komunikacijo ali medsebojno spoštovanje. Morda mislite, da gre za spolno življenje. NE. Gre za SMEH. Izkazalo se je, da je smeh nekoliko nepričakovan, a odličen način ohranjanja odnosov.

Izkazalo se je, da je smeh nekoliko nepričakovan, a odličen način ohranjanja odnosov.
Izkazalo se je, da je smeh nekoliko nepričakovan, a odličen način ohranjanja odnosov.

“Za pare, ki so se razšli v povprečju 13,9 leta po poroki, je konec njihove zveze napovedala odsotnost smeha,” so navedli v raziskavi. “V kasnejših fazah intimnih odnosov je smeh tisti, ki posameznike združuje.”

Raziskava je pokazala, da pari, ki so se znali šaliti drug z drugim, niso bili le srečnejši, ampak so bili tudi spretnejši pri reševanju konfliktov (in bolj verjetno so ostali skupaj). “Igrivost pomaga parom, da se povežejo, odstranijo stres,” pravi Julienne Derichs, zakonska in družinska terapevtka s Couples Counseling Today. “Smeh vam lahko pomagata razrešiti konflikt, tako se namreč spomnita, da sta si pravzaprav všeč.”

Igrivo draženje pomeni, da se nežno “prepirate” o stvareh, ki se vama zdijo zabavne in ljubeče: npr. če vaš zakonec vedno izgublja ključe in vam gre to na živce, vendar se med seboj igrivo podražite, da ima ključ do vašega srca. Po besedah ​​Dacherja lahko igrivo draženje vključimo sredi prepira: “Srečni pari se veliko dražijo, ko so v konfliktu, na zanimive načine, npr: ‘Dejstvo, da ne pomiješ posode, me moti, a vseeno te imam rad.’ Ni takšen problem, da ga ne bi mogla rešiti. Dražijo se na načine, ki jim omogočajo, da izrazijo konfliktna vprašanja, vendar na sodelovalni in prijeten način.”

Smeh je res najboljše zdravilo! Nikoli ne pozabite nanj!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj se zgodi v telesu ženske, če dlje časa nima spolnih odnosov?