fbpx

Samsung Galaxy S6 edge plus + — pametni telefon, pri katerem boste težko našli kak minus

Samsung Galaxy S6 edge+

Samsung je v New Yorku predstavil ''Jao Ming'' verzijo že tako ''Shaquille O'Nealovskega'' pametnega telefona Samsung Galaxy S6 Edge, kar kaže na to, da prav nič ne odstopa od velikih telefonov, kategorije, ki jo je leta 2011 z Galaxy Notom tudi sam ustvaril. S6 Edge+ ima namreč večji zaslona od pionirja med mobilniki z ukrivljenim zaslonom. Po programski in strojni opremi se je sicer zgledoval po svojemu starejšemu bratu, v zaslonu pa ga je prerasel (5,7-palcev proti 5,1-palca). Južnokorejci so mislili tudi na avtonomijo in če smo bili do sedaj pri pametnih telefonih vajeni, da je le-ta prva skrb, je to zdaj samo kasnejša misel.

Galaxy S6 edge+ nadaljuje tam, kjer je začel Samsung Galaxy S6 edge. Nov pametni telefon prevzema inovativno obliko predhodnika s prelivajočim zaslonom od katerega pa je še večji, saj se lahko pohvali s kar 5,7-palčnim zaslonom, ki ga objema kovinsko ohišje v enem kosu. In ne mislite, da je S6 edge+ zgolj večji kot njegov starejši brat. Resda gre po strojni in programski opremi skorajda za enojajčna dvojčka, a je S6 edge+ vendarle tudi zmogljivejši, predvsem pa bolj prostoren, saj ima ekstra 4 GB notranjega spomina. Ponaša se s Super AMOLED zaslonom ločljivosti Quad HD, ki ponuja še bolj podrobno in čisto sliko z globljim zaslonskim kontrastom.

Samsung Galaxy S6 edge+ nadaljuje Samsungovo tradicijo velikih zaslonov.
Samsung Galaxy S6 edge+ nadaljuje Samsungovo tradicijo velikih zaslonov.

Podpira snemanje video posnetkov v kakovosti 4K, tu pa je tudi storitev neposrednega predvajanja video posnetkov Full HD. To pomeni, da bodo lahko vsebino že med samim snemanje spremljali tisti, s katerimi bomo delili povezavo do storitve YouTube Live. Ob tem bo prav prišla funkcija Steady Video, ki ostri, predvsem pa stabilizira video posnetek sprednje in zadnje kamere. Priročen je tudi način Video kolaž, ki omogoča snemanje in urejanje kratkih video posnetkov v številne okvire in možnost dopolnjevanja z raznimi učinki. Kapaciteta baterija po novem znaša 3000 mAh, kar podkrepi zaključno misel iz uvod.

PREBERITE ŠE: Samsung Galaxy S6 – najbolj pričakovan pametni telefon leta je končno tu!

Galaxy S6 edge+ je najboljša izbira za multimedijsko izkušnjo, ki jo nadgrajuje zaslon na robu, ki je pravi švicarski nož, saj ima številne uporabne funkcije. Ena takih je Apps Edge, ki s potegom po robu omogoča takojšen dostop do priljubljenih aplikacij, pa People Edge za ekspresno komuniciranje, ki omogoča direktno ”linijo” z bližnjimi kontakti. Samsung poleg velikih zaslonov velike denarje stavi tudi na brezžično polnilno tehnologijo. Galaxy S6 edge+ so na tem področju prignali celo že tako daleč, da se brezžično napolni hitreje kot marsikateri telefon preko kabla. Z brezžičnim polnilcem Samsung bo pri polnih močeh tako že v vsega 120 minutah, še za 30 minut pa ga bo prekosilo polnjenje s kabelskim polnilcem.

Samsung Galaxy S6 edge+ šteje dneve kablom.
Samsung Galaxy S6 edge+ šteje dneve kablom.

Nadgradnjo je doživel tudi SideSync– za samodejno zaznavanje in hitro nalaganje- da boste lahko še lažje in še hitreje dostopali do datotek in podatkov na drugih napravah z različnimi operacijskimi sistemi. Tudi Applovim. Ustavimo se še pri fotoaparatu. Opasan je s sila prikladno funkcijo Quick Launch, ki fotoaparat ”zbudi” v manj kot sekundi, sistemom za pametno optično stabilizacijo slike (OIS), novimi filtri,… Ker pri Samsungu vedo, da imate na telefonu vso življenje, so Samsung Galaxy S6 edge+ še bolj zaščitili pred nepridipravi. Nadgrajena sta namreč tako programski varnostni sistem KNOX Active Protection (prednaložen) kot aplikacija My KNOX (ni prednaložena). In kdaj si ga lahko omislite? V Sloveniji od 4. septembra 2015 dalje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsung.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!