fbpx

Savdska Arabija: manj poznani kraji, ki jih je vredno obiskati

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

V zimskem času veliko ljudi sede na letalo in poleti proti vzhodu, natančneje na bližnji vzhod, kjer so temperature mnogo prijetnejše. Če tudi vi načrtujete potovanje v Savdsko Arabijo razmislite o obisku naslednjih krajev, ki ostajajo skriti trumam turistov, a niso zato nič manj zanimivi.

Medtem ko je bila do pred nekaj leti Savdska Arabija zaprta za turizem, se je šele pred kratkim začela odpirati svetu. Poiskali smo kraje, ki jih je v Savski Arabiji vredno obiskati.

Umluj

Umluja se je prijelo ime »Savdski otok v Rdečem morju«, spet drugi ga primerjajo kar z Maldivi. Kopanje v kristalno čistem morju in prekrasne peščene plaže vas bodo brez dvoma spomine na ta tropski raj. Poleg tega destinacija postaja vse bolj priljubljena med ljubitelji potapljanja, zaradi živopisanih koralnih grebenov in potopljenih ladij.

Safwa

Mesto Safwa, ki leži v Arabskem zalivu, sodi med najsodobnejša mesta v državi, tudi zavoljo številnih pomembnejših državnih institucij in kar 336 hektarov zelenih mestnih površin.

Čeprav je mesto dovolj majhno, da ga je mogoče obiskati v enem samem dnevu, pa boste prav tu lahko izkusili utrip arabskega študentskega življenja, ki v mesto privablja številne mlade.

Al Bahah

Al Bahah, ki se nahaja v zahodnem delu Savdske Arabije, je upravno središče regije Al Bahah in priljubljena turistična destinacija. Obkrožajo ga bujni gozdovi, kakršni so Raghdan, Al-Zaraeb in Baidan, ki prispevajo k njegovi blagi temperaturi.

Mesto je dom velikega dela avtohtonih ljudstev (Ghamdi in Zahrani), zaradi česar si zasluži naziv plemenske prestolnice države.

Almaa Riyal

Globoko v bujnem, zelenem območju Rijal Alma najdete nekaj deset stolpov, zgrajenih iz kamna, gline in lesa, ki se jih je oprijel naziv “vas medenjakov”. Nekaj ​​dolgih in starih utrdb daje vasi zgodovinski pomen.

Večina tamkajšnjih prebivalcev je pripadnikov plemena Qahtan, ki se vsako poletje s svojimi razkošnimi kostumi in cvetličnimi pokrivali pokloni naravi ob Prazniku cvetja.

Mada’in Salih

Salehovo mesto je arheološko najdišče na severozahodu Savdske Arabije. Gre za enega največjih zakladov Savdske Arabije, ki še ni doživel svetovne slave. Nekateri ga imenujejo kar Hegro (op. Kamnito mesto), pa tudi druga Petra (veličastno kamnito mesto v Jordaniji).

Razprostira se na 60 hektarjih, njegovo največje bogastvo pa je zakopano pod zemljo in v skalah. Tu so se ohranile v skale vklesane monumentalne grobnice, vseh skupaj jih lahko občudujete kar 2000. Največja grobnica je visoka 16 metrov in ni bila nikoli dokončana.

Iščete poceni lete?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.