Scoots PA1: revolucionarni čevlji, izdelani iz ananasa in koruze

Scoots PA1

Vas zanima, kako izgleda obutev za vsakdanjo rabo, izdelana iz ananasa in koruze? Verjeti ali ne - od navadnih copatov se na prvi pogled ne razlikuje niti malo.

Obutvena blagovna znamka Scoots, ki copate izdeluje izključno iz rastlinskega materiala, je po 18 mesecih trdega dela izdala svoj prvi model – PA1.

Izdelek vas ne bo prepričal le z zanimivim konceptom, pač pa še z vrsto drugih lastnosti – ponaša se z visoko mero udobja in odpornosti, vašim nogam pa obenem omogoča, da vseskozi dihajo. Z vsestranskimi copati PA1, ki jih boste lahko uporabljali kjerkoli in kadarkoli, se boste počutili še posebej lahkotno, saj tehtajo manj kot 0,5 kilograma.

Iz katerih materialov je PA1 pravzaprav izdelan? Material, ki krasi zgornji del čevlja, ustvarjalci pridobivajo iz zelenega dela ananasa in koruze. Podplat je kombinacija plute in lateksa, sestavnega dela soka drevesa kavčukovca. Pozabiti ne smemo niti na bombažno notranjo oblogo, ki poskrbi za neprecenljivo udobje.

To pa še ni vse! Za vsak nakup para obutve in registracijo računa na spletni strani bo Scoots v Tanzaniji v sodelovanju z organizacijo Forest Nation zasadil novo drevo.

Copati, ki jih bodo prvi kupci preizkusili v letošnjem oktobru, so na voljo v 4 barvnih različicah: paprika, oglje, čokolada in ovsena moka. Njihova predprodajna cena znaša 85 dolarjev (približno 75 evrov).

Galerija: Scoots

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com
scootsfootwear.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
adidas ZX 2K BOOST: copat, ki pusti vtis!