Scorpion 3 – prvi leteči motocikel, ki ga bo moč kupiti

Leteči motocikel Hoverbike Scorpion 3
Zadnjič posodobljeno: :

Moskovsko podjetje Hoversurf ATaaS je uspešno testiralo svoj leteči motocikel Scorpion 3, ki je zmožen hitrosti do 50 km/h, poganja pa ga električna baterija. Motocikel v celoti upravljate sami, zaradi varnosti pa vozilo samo določa hitrost in višino. Kot dron pa ga je mogoče upravljati tudi na daljavo. Ni več daleč prihodnost, ko bomo dobesedno letali po opravkih.

Električni leteči motocikel Scorpion 3 je križanec motocikla in helikopterja. V fazi testiranja je enosedežnik pokazal izjemne sposobnosti, zato dnevi, ko bomo leteli po zraku, resnično niso več daleč. A za takšen luksuz boste morali kar globoko seči v žep, saj bo treba zanj odšteti 150 tisoč ameriških dolarjev (pribl. 140 tisoč evro). Upravljali ga boste lahko sami ali na daljavo. Leteti je zmožen s hitrostjo do 50 km/h, ki jo tako kot višino uravnava sam.

PREBERITE ŠE: Ehang 184 AAV: v Dubaju boste lahko po zraku leteli z dronom

Že kmalu bomo lahko dobesedno letali po opravkih.
Že kmalu bomo lahko dobesedno letali po opravkih.

Čeprav kvadrokopter ruskega izdelovalca dronov Hoversurf deluje fenomenalno, nas je nekoliko strah naših nog, kajti kvartet propelerjev je preklemano blizu. Ker ga lahko upravljate na daljavo, ga lahko uporabite tudi za prevažanje tovora (do 90 kilogramov).

Galerija – električni leteči motocikel Scorpion 3:

Dodatne Informacije

Več informacij:
hoversurf.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najhitrejši avtomobil na svetu – Rimac Nevera: božanska moč sredozemske nevihte