fbpx

Sezen Aksu

V Ljubljano prihaja velika ikona turške glasbe Sezen Aksu. V svoji več kot tri desetletja trajajoči karieri je napisala več kot štiristo pesmi. Za njene pesmi velja, da se dotaknejo človeka ne samo zaradi njenega vrhunskega glasu in interpretacije, temveč tudi zaradi nekonvencionalnih besedil, s katerimi se lahko ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 18 do 45 evrov.

V Ljubljano prihaja velika ikona turške glasbe Sezen Aksu. V svoji več kot tri desetletja trajajoči karieri je napisala več kot štiristo pesmi. Za njene pesmi velja, da se dotaknejo človeka ne samo zaradi njenega vrhunskega glasu in interpretacije, temveč tudi zaradi nekonvencionalnih besedil, s katerimi se lahko marsikdo poistoveti. Pričakujemo lahko vse od turških folk balad, preko rembetika, vse tja do turške klasike. Spremljali jo bodo odlični glasbeniki, ki nam bodo košček Turčije pričarali preko svojih inštrumentov in nas popeljali na nepozabno glasbeno popotovanje. Za njene nastope sta značilni sproščenost in navihanost. Sezen je polna upanja, saj uživa v življenju in k temu spodbuja tudi svoje poslušalce. S svojimi anekdotami in doživetimi interpretacijami le-teh občinstvo nasmeje in pripravi na vstop v svet glasbene sproščenosti in temperamentnega turškega melosa. Z njeno glasbo se istoveti občinstvo po vsem svetu, saj Sezen spretno uporablja univerzalni jezik glasbe, ki ga razumemo vsi. Oder je delila z umetniki iz različnih držav, kot so Haris Alexiou, Goran Bregović in Alessandro Safina.

Prejšnje
Mika
Naslednje
Blender

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.