fbpx

Sinot Aqua: razkošje, ki si ga ni moč predstavljati

Sinot Aqua

Luksuzni jaht smo spoznali že kar nekaj, Sinot Aqua pa se ne posveča zgolj luksuzu, temveč ima velik posluh tudi za okolje. Poganja jo namreč električna energija, ki jo pridobiva s pomočjo vodikovih celic.

Konceptna super jahta Sinot Aqua ni posebna zgolj zaradi svojega luksuza, temveč tudi zaradi svojevrstnega pogona. Jahta ima namreč kar 4 MW (5440 KM) moči, potrebno energijo pa dobiva s pomočjo utekočinjenega vodika, ki se preko vodikovih celic spremeni v električno energijo in stranski produkt – vodo. Električna energija se shranjuje v litij-ionsko baterijo, ki se lahko pohvali s kapaciteto 1,5 MWh. Aqua ima na krovu dovolj utekočinjenega vodika za do 3.750 navtičnih milj dolgo plovbo, njena najvišja hitrost pa znaša 17 vozlov. 112,3 metrov dolga super jahta ima dovolj prostora za 14 oseb, ki imajo na voljo 4 sobe za goste, 2 VIP sobi in lastnikov paviljon, ki je hkrati najbolj luksuzna soba na jahti.

31 članska posadka poskrbi za vse potrebe petičnih gostov, le ti pa imajo med drugim na voljo lepotni studio, bazen, moderen fitnes, prostor za druženje in kopico vodnih ‘igrač’, za aktivno preživljanje prostega časa. Dizajn, materiali in končna izdelava so na super jahti Sinot Aqua na izredno visokem nivoju, vseeno pa je inovativen način pogona tisti, ki je okolju prijazen in še toliko bolj navduši.

Galerija: Sinot Aqua

Dodatne Informacije

Več informacij:
sinot.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!