fbpx

3 nízkokalorické recepty pre všetkých, ktorí milujú cuketové cestoviny

3 nízkokalorické recepty pre všetkých, ktorí milujú cuketové cestoviny

Kto hovorí, že sa musíte vzdať cestovín, ktoré sú kalorické, keď si môžete pripraviť cuketové verzie, ktoré majú byť oveľa zdravšie a chutnejšie? Tieto nízkokalorické recepty sa stanú vašou novou neresťou.

Razprave o tem, ali testenine sodijo med zdrava ali nezdrava živila, niso dobile epiloga. Zagovorniki hrane z nizko vsebnostjo sacharidy so prepričani, da bi iz svoje prehrane morali izločiti OH, na drugi strani pa odborníci na výživu pravijo, da je dieta brez OH nezdrav trend, na katerega mi morali obvezno pozabiti.

Tisto, kar testenine uvršča na seznam “nezdravih” sestavin, je njihov visok glikemični indeks – to pomeni, da jih vaše hitro prebavi in ste po zelo kraktem času ponovno lačni zaradi padca ravni sladkorja. Prav tako naj bi imele testenine malo vlaknin, za katere sicer velja, da imajo številne pozitivne lastnosti za vaše telo. To seveda ne pomeni, da bi morali testenine izključiti iz svoje prehrane, pravijo nutricionisti. Ključ je v ravnovesju, torej kakšni so vaši ostali obroki tekom dne.

Skleda testenin ne bo naredila sprememb v vaše telesu, a če vas to ne prepriča, si lahko pripravite testenine iz bučk, ki so nizkokalorične in vas bodo nasitile za dalj časa.

TO SO RECEPTI ZA TESTENINE IZ BUČK:

Testenine fajita

Ingrediencie

  • 2 bučki (spiralizirani)
  • 500 g piščančjih prsi (narezano na trakove)
  • 2 žlici čilija v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička kumine
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1 lyžička soli
  • ⅓ žlice popra
  • ¼ skodelice oljčnega olja
  • 1 žlice česna (mletega)
  • 1 česen (narezan na trakove)
  • 1 rdeča, oranžna in zelena paprika (narezana na trakove)
  • vápno

Príprava

V majhni posodi združite čili, kumino, česen v prahu, papriko v prahu, sol in poper. Sestavine dobro zmešajte.

V veliki posodi združite česen, čebulo, paprike in olje. Sestavine dobro premešajte in jim dodajte mlet česen. Mešanico začimb, ki ste jo pripravili, dodajte piščancu in vse dobro premešajte. Če imate čas, lahko počakate 30 minut, da se piščanec marinira.

V segreti ponvi popecite sestavine, dokler se piščanec ne zapeče, zelenjava pa zmehča. Sestavinam dodajte bučke, jih dobro premešajte in odstavite po dveh minutah kuhe. Po testeninah poškropite limeto in jih postrezite tople.

Testenine s česnom in parmezanom

Ingrediencie

  • 1 lyžica masla
  • 2 stroka česna (mletega)
  • 115 g smotanového syra
  • 3 žlice mleka
  • parmezan (dodajte po okusu)
  • 4 bučke (spiralizirane)
  • soľ a korenie
  • Cherry paradajka

Príprava

V ponvi stopite maslo na srednji temperaturi kuhalne plošče. Prepražite česen ter nato dodajte kremni sir in mleko. Ko se sestavine združijo do te mere, da nastane omaka, jim dodajte bučke in vse skupaj dobro premešajte.

Po nekaj minutah dodajte testeninam parmezan in vse dobro premešajte, da se sir stopi in bučke zmehčajo. Postrezite toplo in okrasite s češnjevim paradižnikom.

Cestoviny s paradajkovou omáčkou

Ingrediencie

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 bučke (spiralizirane)
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1 česen (na drobno narezan)
  • 4 stroki česna (mletega)
  • 2 skodelici speštanih paradižnikov (ali omako iz konzerve)
  • ¼ šálky vody
  • ¼ žlice svežega timijana
  • ½ skodelice smetane
  • nariban parmezan
  • soľ a korenie

Príprava

V segreti ponvi na olju popražite čebulo in česen (1 minuto). Medtem ko se sestavini pražita, jima dodajte papriko, sol in paradižnik. Sestavine zalijte z vodo in jih mešajte nekaj časa. Dodajte timijan, papriko in sol pa po potrebi. Ko se sestavine dobro združijo, dodajte še smetano.

V omako dodajte bučke in vse dobro premešajte. Zmanjšajte temperaturo kuhalne plošče in testenine nekaj časa kuhajte. Postrezite jih tople in posujte s parmezanom.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.