fbpx

9 druhov jedál, o ktorých ste nevedeli, že ich môžete „hodiť na gril“

Keď sa rozhodneme zorganizovať piknik, popri zelenine a chlebe sú na jedálnom lístku väčšinou čevapčiči, hydina, raznjiči a párky v rožku. Prečo neskúsiť niečo nové? Na grile môžete pripraviť mnoho ďalších pochúťok.

Kuharski mojstri ne bi bili mojstri, če ne bi znali pripraviti specialitet, za katere navadni smrtnik ni še niti slišal. Če boste upoštevali njihove nasvete, pa se lahko tudi v prelevite v prave gurmane in svoj piknik popestrite s prav posebnimi jedmi. Poglejmo, s katerimi.

Ostrige


Priljubljena vrsta školjk je kot nalašč za peko na žaru. Razprite njihovo lupino in jih začinite s papriko, česnovimi stroki, koriandrom, maslom in limoninim sokom.

Piščančja pizza


Ali si predstavljate, kako je videti piščančja pizza? Namesto testa uporabite piščančja prsa, v katera zavijete paradižnik, mocarelo, salamo in olive, seveda pa lahko pri izbiri sestavin pokažete tudi nekaj ustvarjalnosti.

Piščančji srčki

https://www.instagram.com/p/BgSt7j3APBY/?utm_source=ig_embed
Kdo bi si mislil, da je za peko na žaru primerna tudi drobovina. Srčke pripravite kot nabodala in jih začinite s sojino omako, česnovim in ingverjevim pirejem, sladkorjem, čilijem in limetinim sokom.

Prepelica


Prepeličje meso je primerno za žar, saj je njegova priprava hitra, obenem pa ob peki ostane sočno. Priporočamo, da ga marinirate z repičnim oljem, česnom in parmezanom.

Banane s slanino

https://www.instagram.com/p/BUZtLu0Fw8X/?utm_source=ig_embed
Nekoliko nenavadna kombinacija, ki pa je gotovo vredna poskusa. Kos banane ovijte s slanino, pri čemer si pomagajte z zobotrebci. Na gotovo jed nanesite še nekaj čilija, javorjevega sirupa in soli.

Jegulja


Pred začetkom peke jegulje je treba odstraniti njene kosti, nato pa jo narezati na manjše dele in natakniti na nabodalo. Začinite jo z riževim žganjem, sojo in sladkorjem.

Hobotnica

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Some tasty looking octopus here, well garnished too! 😋 #yummo . . 🐙 . . 🐙 . . 📷 courtesy @burntendssmokingco Been a bit quiet on the bbq front but enjoying what we have in our own backyard.. caught only a couple of hours earlier a stones throw away.. Working on one of our @busseltonjettyofficial dinner dishes 🐙🐙🔥🔥🌶🌶 all done over @clean_heatcharcoal love this product 🙌🙌 . . 🐙 . . 🐙 . . #octopus #bbq #jettydinner #bbqtreat #perthbbq #grilledoctopus #bbqoctopus #loveoctopus #tastyoctopus #🐙 #BBQ #octopusking #octopusgrill #bbqlads #bbqking #bbqfood #grill #kingofthegrill #bbqlegend #instagrill #food #foodie #instafood #bbqtime #bbqlife #streetfood #bbqseafood #seafood #lovefood . . 🐙 . . 🐙 . . 👇 Tag a friend to make ‘em hungry! 👇

Príspevok zdieľaný používateľom BBQlads ® (@bbqlads) on


Priprava hobotnice vam bo vzela veliko časa, saj se more ta morska žival peči počasi. Po koncu dolgotrajnega postopka jo okrasite z limono.

Volovje srce


Sprva odstranite maščobo in zgornji del prekata ali pa ta del priprave prepustite svojemu mesarju. Nato srce začinite z limonsko travo, ribjo omako, čilijem in česnom. Pečeno bo že po nekaj minutah.

Piščančja koža


Morda se sliši nekoliko nenavadno, a piščančja koža je še kako užitna. Marinirajte jo v ribji omaki, ki ji dodajte še nekaj sojine omake in belega popra.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.