Jahodovo banánový čučoriedkový chlieb je najsladšou výhovorkou, ako si osladiť, keď naše banány, jahody a čučoriedky nevyzerajú najlepšie. Prezreté ovocie nevyhadzujeme, ale z dozretých dobrôt upečieme skutočnú maškrtu. Tu je recept na Jahodový banánový chlieb s čučoriedkami...
Bananin kruh si ponavadi privoščimo, ko smo soočeni s kupčkom (pre)zrelih banan, ki jih nočemo zavržti. Spomladi, ko s tržnice radi prinesemo tudi zavojčke jagod in čučoriedky, pa takšne dneve izkoristimo za pripravo slastnega jagodnega bananinega kruha z borovnicami.
Recept za jagodni bananin kruh z borovnicami
Ingrediencie:
- 3 zrele banane, zmečkane
- 1/3 skodelice stopljenega masla
- 1 šálka cukru
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 ½ šálky univerzálnej múky
- 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
- ½ skodelice nasekljanih jagod
- ½ šálky čučoriedok
Inštrukcie:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V večji skledi zmešamo zmečkane banane in stopljeno maslo, dodamo sladkor, jajce, pecilni prašek, sol in vanilijo. Premešamo in dodamo tudi moko. Ponovno premešamo in ne skrbimo glede grudic, saj se bodo te med peko lepo porazporedile. V mešanico kot zadnje primešamo še sadje in limonino lupinico ter vse skupaj vlijemo v dobro namaščen pekač. Pekač položimo na srednjo rešetko in kruh pečemo dobro uro. Ohladimo, odstranimo iz pekača in postrežemo. Dober tek!