Každý mesiac pripravíme šesť nových a zaujímavých receptov, tak nás usilovne sledujte a zapojte sa do hry o ceny Jamnica.
Ingrediencie: 6 jabolk, 6 lesenih palčk, 300 g sladkorja, 200 g sladke smetane, 150 g masla, ščepec himalajske soli
Príprava: Sladkor raztopimo v malo večjem loncu. Med tem časom zavremo sladko smetano in jo počasi dodajamo raztopljenemu sladkorju ter mešamo toliko časa, da se sladkor in smetana povežeta. Odstavimo z ognja in dodamo še maslo, da se v masi raztopi, ter malo posolimo, kar obogati okus karamele. Maso prelijemo čez jabolka, ki jih postavimo na pladenj in obložimo s papirjem za peko. Če želimo, jih lahko “pomočimo” še v mlete oreščke ali čokoladne mrvice … pustimo domišljiji prosto pot.
V kolikor želite oddati svoj glas za jabolka s karamelo, izpolnite spodnji obrazec.
[emailpetition id=”26″]