Šošovicový prívarok so sladkým zemiakom a tekvicou je jednoduché, jemne pikantné jedlo, ktoré je lahodnou úpravou tradičného marockého receptu.
V príprave lečine enolončnice s sladkim krompirjem in bučo se lahko malce poigramo s sestavinami, saj za njeno pripravo ne potrebujemo obeh oranžnih sestavin, ampak lahko med sladkim krompirjem in bučo po okusu tudi izbiramo. V vsakem primeru bo juha prava jesenska poslastica, ki je kot nalašč za crkljanje v hladnem vremenu.
Recept za lečino enolončnico s sladkim krompirjem in bučo:
Ingrediencie:
- 1 pločevinka leče
- 6 skodelic jušne osnove
- 1 srednje velika čebula, razpolovljena
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- ½ žličke kurkume
- 20 vejic koriandra, zvezanih
- soľ
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 velik korenček, olupljen in narezan na kocke
- 450 g buče in/ali sladkega krompirja
- 3 žlice paradižnikove paste
- sveže zmlet poper
- 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja
Priprava lečine enolončnice s sladkim krompirjem in bučo:
V velikem loncu zmešamo lečo, jušno osnovo, čebulo, česen in lovorov list. Zavremo in dodamo koriander in kurkumo. Znižamo temperaturo, solimo in dušimo. Po približno polhodina odstranimo čebulo in česen ter dodamo preostale začimbe z izjemo peteršilja. Dušimo še približno pol ure, odstranimo koriander in dodamo peteršilj. Razporedimo po krožnikih in postrežemo. Dober tek!