Blíži sa podujatie, kedy si na svoje prídu gurmáni po celej krajine. Jesenný týždeň reštaurácií 2016 sa už tradične uskutoční tesne pred zamrznutím zeme a najlepší slovinskí kuchári z neho môžu vytiahnuť posledné (zatiaľ najsladšie) hľuzy, zemiaky a rôznofarebnú cviklu a pokaziť nám nezabudnuteľný kulinársky zážitok. Vitajte na jesennom Týždni reštaurácií 2016, ktorý sa uskutoční od 21. do 30. októbra.
Jesenný týždeň reštaurácií 2016 ponovno vabi vse ljubitelje dobre hrane in vina za mize najboljših slovenskih restavracij. Dogodek bo trajal 9 dni, od 21. do 30. oktobra 2016, sodelovalo pa bo kar 91 restavracij iz vseh slovenskih regij. Za 3-4 hodni meni brez pijače bo potrebno odšteti 16 €.
Teden restavracij je tradicionalno kulinarično gibanje, katerega namen je približati ustvarjalno, konceptualno in visokokvalitetno kuhinjo širši množici. Poudarek dogodka ni na znižanju cen in promociji, temveč na izobraževanju javnosti in omogočanju dostopa do takovrstne izkušnje širši paleti slovenskega prebivalstva.
ČÍTAJ VIAC: Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek
Tudi letos na seznamu ne manjka največjih zvezd slovenske kulinarične scene. Svoja vrata bodo med drugimi odprle restavracije Strelec, JB, Grič, Gostilna pri Lojzetu (dvorec Zemono), Pavus, gostilna Krištof a restavracija Mak. Restavracij je seveda ogromno in v dobrem tednu vseh ne bo uspelo obiskati še tako strastnim kulinaričnim navdušencem. Pri odločanju, kam na večerjo, si lahko pomagate z opisom restavracij, na tento odkaz, kjer si lahko ogledate tudi menije, ki jih restavracije v času dogodka strežejo. Priporočamo vam, da z rezervacijami pohitite, saj se mize vztrajno polnijo.
Viac informácií:
týždeň reštaurácií.si