fbpx

Ako bielizeň dobre vyprať, aby nestratila na kvalite?

Je len málo ľudí, ktorí nezažili agóniu pri zistení, že ich obľúbený kúsok oblečenia zničila práčka a už sa nedá nikde kúpiť. Ale potom je zbytočné nariekať, nariekať a modliť sa k bohom, aby vrátili čas. Ale z nehody sa dá niečo naučiť. Ako napríklad dobre vyprať bielizeň, aby nestratila na kvalite? Prečítajte si o tom viac v tomto článku.

 Kako dobro oprati perilo, da ne izgubi kakovosti:

Ne uporabi prevroče vode.

Bolj kot bo voda hladna, bolj bo perilo ohranilo svojo kakovost. Toploto vode je seveda treba prilagoditi materialu in barvi. Če na vaših oblačilih ni zasušenih madežev, bo mlačna voda popolnoma dovolj za intenzivno pranje perila. Najbolje je, da uporabite tekoči prašek ter da bobna ne napolnite preveč.

Zasušene madeže predhodno operi.

Če imaš opravka z zasušenimi madeži, je najbolje, da ga pred pranjem splakneš s toplo vodo, po potrebi pa ga malo očistiš kar z detergentom za pomivanje posode.

Zasušene madeže predhodno operite.
Zasušene madeže predhodno operi.

Nekatera oblačila preprosto ne sodijo v pralni stroj.

Ja, resnica je, da je treba določene kose oblačil oprati na roke. Verjemite, ne splača se tvegati, da se vam nov  pulover iz kašmirja skrči, svilena srajca pa raztrga zaradi prevelike centrifugalne sile.

Ločuj po barvah.

Čeprav ločevanje po barvah vzame več časa, kot da oblačila preprosto vržemo v pralni stroj, pa se zagotovo splača. Ena slabo pobarvana nogavica vam lahko uniči cel kup perila ter vaše čudovite bele srajce spremeni v rožnate grdobe.

Pazite tudi, da ne uporabite preveč detergenta.
Pazite tudi, da ne uporabite preveč detergenta.

Črno lahko ostane črno

Črne hlače lahko ostanejo črne, če upoštevate te preproste korake: črna oblačila obrnite narobe, perite jih v hladni vodi ter uporabite primeren detergent.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.