Ako najjednoduchšie olúpať ovocie, ktoré najčastejšie končí na tanieri? Vedeli ste, že väčšina ovocia, ako sú pomaranče, kivi a jahody, je ošúpaná alebo odstopkovaná nesprávne, a preto sa vyhodí príliš veľa jedlej časti ovocia? Pozrite si toto video a zistite, ako z ovocia vyťažiť maximum a raz a navždy ho prestať šúpať nesprávne!
Kako najlažje olupiti sadje, ki se najpogosteje znajde na krožniku in s katerimi so imeli nekateri do zdaj probleme? Resda zna vsak olupiti sadje in odstraniti peclje, pečke ipd., a glavni problem je, da to počnemo nesprávne in da le redki to delajo tako, kot je treba.
So vas v šoli pri gospodinjstvu kdaj učili, kako se pravilno olupi, nareže in zaužije določeno sadje? Morda bi bilo koristno, da šolski sistem to vključi v del splošne izobrazbe glede na to, da se oziroma bi se morali s sadjem srečevati na dnevni ravni. In če pomislite, koliko užitnih delov sadja zavržete, ker ne obvladate lupljenja in odstranjevanja ”tujkov” iz sadja, je tovrstno znanje skorajda nuja. Poleg tega pravilno lupljenje oziroma priprava sadeža pomeni tudi manj nereda in umazanije.