Slnko, more, teplo a dovolenka. K veciam, ktoré sú s letom neodmysliteľne späté, možno pridať aj zmrzlinu. A hoci kupujete väčšinou hotové, pravdepodobne sa to zmení, keď si uvedomíte, že lahodnú zmrzlinu, ktorá môže bez problémov konkurovať banjikam a kopčekom, dokážete vyrobiť len z dvoch ingrediencií, bez zmrzlinového stroja a bez akýchkoľvek kuchárskych zručností. Írska profesionálna šéfkuchárka Gemma Stafford sa s nami podelila o svoj recept a ukážku.
Ste vedeli, da lahko naredite okusen domač sladoled iz le dveh sestavin? Za sladoledno osnovo potrebujete zgolj smetano za stepanje in kondenzirano oziroma zgoščeno mleko. Oboje skupaj čvrsto stepete s stepalnikom, da dobite gladko in penasto teksturo, potem pa po želji le še dodate svoj najljubši okus, kjer lahko domišljiji pustite prosto pot in se igrate s prelivi (npr. s karamelo ali vaniljo), s sezonskim ovocie, oreščki, kokosom, piškoti, čokolado, likerjem, itd. Če želite sladoled intenzivnih barv uporabite potravinárske farbivo.
ČÍTAJ VIAC: Recept: Panna cotta z bazy
Če nam ne verjamete na besedo, da je tako enostavno, si poglejte posnetek Gemme Stafford, ki preprost recept za domačo pripravo te najstarejše in najbolj priljubljene sladice na svetu uporabi v praksi. Garantirano se po preizkusu ne boste več zatekali k banjicam iz zamrzovalnih skrinj v trgovinah, saj se ta sladoled ne more primerjati s sladoledom, ki ga boste naredili sami.
Viac o autorovi:
youtube.com