fbpx

Jemná a krémová zmrzlina s tekutým dusíkom

Sladoled iz tekočega dušika.

Neďaleko Monterrey v Mexiku sa nachádza továreň na výrobu zmrzliny, ktorá na vytvorenie zážitku využíva tekutý dusík. A nielen pre chuťové bunky.

Sladoledarji se, razen morda novega okusa, redkokdaj spomnijo česa novega. Vsi razkazujejo na ogled svoje okuse sladoledov, ki jih skušajo čimbolj perfektno zrežirati, da bi nas vendarle premamili. Arhitekt in oblikovalec Jacob Gomez je ubral obratno smer. Inštaliral je tovarno sladoleda, kjer kepic sploh ne moremo videti, kajti sladoled nastaja prav pred našimi očmi, v čudežni napravi.

Če zapišemo malce manj poetično in bolj razumljivo. Frozen factory se nahaja malce izven mehiškega Monterreya, v San Pedro Garza Garcia in gre za povsem nov koncept prodajalne sladoleda. Ta nima na ulici razstavljenih vseh svojih okusov, temveč ljubitelje dobre kepice vabi v simpatično opremljeno notranjost, v kateri z uporabo tekočega dušika pred našimi očmi nastaja ravno prav mehak in kremast sladoled. ”Naprava” nam začara kar nekaj vrst okusov od čokolade, karamele, vanilije in jagode, do malce eksotičnega pulparinda (pekoča mehiška sladica) in še vrsto drugih, okuse pa lahko kombiniramo kakorkoli želimo, saj se sladoled pripravi posebej za vsakega obiskovalca. Ogled priloženega filmčka spominja na sistem, ki ga imajo kavarne, kot je Starbucks. Mehiška tovarna sladoleda zagotovo ponuja za vsak okus nekaj. Celo za tiste bo obisk zanimiv, ki sladoleda sploh ne jedo. Takšni obstajajo?

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.