Cheesecake zmrzlinové svetlá sú ideálnou voľbou na leto, pretože spájajú všetko, čo máme najradšej – božskú chuť, krémovú textúru a chladivú sviežosť. A to rovno na palicu! Pozrime sa na recept na letný dezert, ktorý nás neomrzí...
Cheesecake sladoledne lučke predstavljajo sanje vseh ljubiteljev sladoleda a populárny ameriške pite. Kremasta tekstura in sadni okus na palčki pričarata popolno sladico za poletne dni, ko nam prijajo predvsem osvežujoče pijače in jedi. Za premagovanje neznosne vročine in za takrat, ko “pade cukr”, so enostavno najboljše kremaste “cheesecake” sladoledne lučke…
Recept za “cheesecake” sladoledne lučke:
Sestavine “cheesecake” sladoledne lučke:
- 1 skodelica nasekljanih svežih jagod
- ¼ vrečke jagodnega pudinga
- ¼ vrečke vanilijevega pudinga
- 80 g cukru
- 500 ml mlieka
- 500 ml sladkej smotany
Priprava “cheesecake” sladoledne lučke :
Najprej skuhamo puding. Četrtino vrečke jagodnega pudinga zmešamo s polovico sladkorja in polovico mleka. Pristavimo na ogenj in med kuhanjem vztrajno mešamo. Skuhan puding damo v hladilnik, da se ohladi. Enako storimo tudi z vanilijevim pudingom. Nato stepemo sladko smetano, jo razdelimo v dve skledi in v vsako dodamo puding. Pripravimo modelčke za sladoledne lučke in jih napolnimo po slojih – najprej z enim pudingom, nato z jagodami in zaključimo z drugim pudingom. Zamrznemo in uživamo!