Jabolčni rjavčki (browniji) so odličen biskvit, ki navduši z enostavnostjo in okusom in bo z mize izginil en, dva, tri.
Využite výhody sezonsko sadje in rjavčke (brownije) popestrite z jabolki. Jabolčni rjavčki so preprosta sladica, ki se vam ne more ponesrečiti.
PREBERITE ŠE: Recept: rjavčki Katharine Hepburn
Jabolčne rjavčke pripravite za zabavo ali kar tako. Na mizi bodo prava popestritev, vendar zgolj za kratko, saj imajo čudežno moč, da kar izginjajo.
Recept – jabolčni rjavčki:
Sestavine – jabolčni rjavčki:
- 4 jablká
- 300 g múky
- 230 g sladkorja
- 170 g masla
- 1 vajce
- 10 g cimeta
- 5 g pecilnega praška
- 5 g soli
- 5 g muškatnega oreščka
- 15 ml limoninega soka
- 60 ml pomarančnega soka
Postopek priprave jabolčnih rjavčkov:
Jabolka olupimo, narežemo na majhne kocke in prelijemo s pomarančnim in limoninim sokom. Zmešamo maslo sobne temperature in sladkor ter dodamo jajce. Posebej zmešamo moko, sol, pecilni prašek, cimet in muškatni orešček ter vmešamo maslu. Mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Nato dodamo še jabolka. Razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pečemo na 180 stopinjah Celzija pribl. 45 minut. Pa dober tek!