Tentokrát sme pripravili recept na teplé smoothie, ktoré je chutné ako horúca čokoláda. 'Vhodíte' do nej všetky tie dobré ingrediencie pre telo a zároveň si vychutnáte sladkú chuť.
Počuli ste o topli smuti? Če še niste, je zdaj skrajni čas. Gre namreč za okusno različico navadnega hladnega smutija, le da tukaj dodate toplo sestavino (v tem primeru mleko). Rezultat je presenetljiv. Čeprav gre nedvomno za veliko bolj hranilen obrok, je okus primerljiv z horúca čokoláda.
Sestavine za topli čokoladni smuti:
- 1 skodelica nesladkane alternative mleku (na primer mandljevo mleko)
- 1 banán
- 1 jedilna žlica nesladkanega masla iz indijskih oreščkov (ali pa arašidovega masla)
- 1 čajna žlička nesladkanega kakava v prahu
- pol lyžičky vanilkového extraktu
- štipka soli
- po želji temna čokolada za okras
Priprava toplega čokoladnega smutija:
V lončku na srednje močnem ognju pogrejte mleko, da postane vroče oziroma da se začnejo pri robovih lončka delati mehurčki. Mleko previdno zlijte v mešalnik. Dodajte preostale sestavine. Pokrijte in nekaj sekund mešajte na nižji hitrosti, nato hitrost povečajte in mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočo maso. Prelijte v skodelico ali kozarec za smuti in okrasite s temno čokolado. Popijte v 10 do 15 minutah od priprave.
Poradenstvo
K smutiju lahko dodate tudi beljakovinski prašek, a previdno. Nekateri beljakovinski praški se lahko po nekaj minutah smuti strdijo, kar pomeni, da ga morate res hitro popiti.