Od vseh toplih napitkov je prav vroča čokolada tista najslajša in najbolj pregrešna. Priboljšek, ki se ga ne naveličamo in še posebej prija ob hladnih zimskih dneh. Je ena najbolj priljubljenih vročih pijač, ki se ji je težko upreti, pa naj bo redka ali gosta kot kak puding. No, tokrat vam ponujamo nekoliko drugačen recept za vročo čokolado. Vročo čokolado na palčki, ki je lahko tudi darilo.
Ko zadiši po zimi, zadiši ne le po kuhanem vinu, temveč tudi po vroči čokoladi. Ker pa ste verjetno že brali recepte za horúca čokoláda, vam tokrat ponujamo alternativo. Vročo čokolado na palčki. Priprava je sila preprosta, rezultat pa božanski.
ČÍTAJ VIAC: Recept: Krémová horúca čokoláda s pudingom
Recept za vročo čokolado na palčki:
Sestavine za vročo čokolado na palčki:
- 200 g čokolade (mlečne, temne, jedilne …)
- 50 g práškového cukru
- 60 ml sladkej smotany
- 20 g temnega kakava
Priprava vroče čokolade na palčki:
Najprej čokolado stopimo v vodni kopeli. To naredimo iz dveh posod, in sicer spodnje, večje posode, ki vsebuje vročo vodo, in zgornje, nekoliko manjše posode, ki jo postavimo na spodnjo tako, da se ne dotika vode. Vse skupaj damo na blag ogenj. V zgornjo posodo nato zlijemo sladko smetano in vanjo stresemo koščke čokolade. Rahlo mešamo, vse dokler se čokolada ne stopi. Ko je večina čokolade stopljene (nekje 2/3), posodo odstavimo in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo homogene kremaste mase. Dodamo ji sladkor v prahu in kakav ter dobro premešamo, da spet dobimo homogeno zmes. Maso nato le še zlijemo v modelčke (kalup za led, papirčke za mafine ipd.), vstavimo palčke in pustimo čez noč, da se ohladi in strdi (ne sme biti v vlažnem prostoru). Pa dober tek!