Chrumkavá domáca granola je zdravou a chutnejšou alternatívou ku všetkým hotovým granolám a müsli, ktoré nájdete na pultoch našich najlepších susedov. Aby boli vaše rána príjemné a raňajky zdravé, pozrite si náš recept na výživné raňajky, ktoré vás nabijú energiou až do obeda.
Čeprav je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, si zanj velikokrat ne vzamemo časa oziroma niti ne vemo, kaj bi zjutraj “na hitro” pojedli. Olajšajmo si izbiro in si v naprej pripravimo okusno domačo granolo…
Recept za hrustljavo domačo granolo:
Ingrediencie:
- 200 g ovsenih kosmičev
- 200 g koruznih kosmičev
- 100 g kokosovega masla
- 100 g mandljev
- 50 g vlašských orechov
- 50 g mletih bučnic
- 50 g posušenih brusnic
- 100 g medu
- ½ žličke cimeta
Proces:
Pečico nastavimo na 150 stopinj. Maslo z medom raztopimo v kozici, premešamo in začinimo s cimetom. V večji posodi zmešamo suhe sestavine z izjemo sadja in jim nato primešamo tudi masleno mešanico. Dobro premešamo in vse skupaj stresemo na pekač, ki smo ga poprej obložili s papirjem za peko. Položimo v pečico in pečemo približno pol ure. Zadnjih deset minut dodamo tudi brusnice, granolo pa med pečenjem tudi nekajkrat premešamo. Pečeno granolo ohladimo in shranimo v kozarec za shranjevanje.