fbpx

Taliansky kulinársky týždeň, Ľubľana (2016)

V dňoch od 23. do 26. novembra sa v Ľubľane uskutočnia dni talianskej kuchyne v rámci slovinského knižného veľtrhu, kde si na svoje prídu priaznivci tohto druhu jedla. Počas štyroch dní budú prebiehať rôzne workshopy a ochutnávky, ktoré návštevníkov prevedú cestičkami tradičných talianskych pochúťok.

Dôležitá informácia
Kedy?
do
Kde?
Cankarjev dom, Ľubľana
Facebooková udalosť
Vstupné
Voľný vstup

Program dogodkov:

Sreda, 23.11.
ENJOY ITALY: V ISKANJU IZGUBLJENEGA KAKAVA
Delavnica se bo odvijala v okviru KulinArtfest-a. Fabio de Visentini, predsednik in izvršni direktor Chox, bo obiskovalce popeljal v skrivnostni svet čokolade in kakava.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Četrtek, 24.11.
VIA DEI SAPORI: SODOBNA ZGODOVINA ITALIJANSKEGA VINA
Knjigo Nova zgodovina italijanskega vina bo predstavil njen urednik, priznani italijanski somellier Walter Filiputti. Predavanje bo spremljala degustacija, ki jo bosta pripravila italijanska kuharska mojstra, nagrajena z Michelinovo zvezdico, Teresa Covaceuszach iz restavracije Sale e pepe in Alessandro Gavagna iz restavracije La Subida.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Petek, 25.11.
ENJOY ITALY: HITRO OHLAJEVANJE JEDI V SODOBNI KULINARIKI
Obiskovalci, ki so pozorni na okusno in zdravo prehrano bodo na delavnici spoznali značilnosti hitrih ohlajevalcev in njihovo delovanje.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Sobota, 26.11.
ENJOY ITALY: ZGODBA O DESTILATIH
Lisa Tosolini,  iz znane družine proizvajalcev žganih pijač, bo predavala o destilatih o njihovi uporabi in uživanju ob različnih priložnostih. Razlaga bo obogatena z degustacijo.
Slovenski knjižni sejem / Cankarjev dom / ob 17.00

Več informacij o dogodkih na: lubiana@ice.it, 01 422 43 70

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.