fbpx

Restaurant Week 2019 / jar: 105 taverien a reštaurácií otvára svoje brány

Restaurant Week 2019 bude aj tento rok trvať 10 dní a stredobodom pozornosti bude párovanie vín. Prvý najchutnejší týždeň v roku sa uskutoční medzi 29. marcom a 7. aprílom.

Dôležitá informácia
Kedy?
do
Kde?
različne restavracije in gostile po Sloveniji
organizátor
Facebooková udalosť
Vstupné
19,00 €

Teden restavracij 2019 je pred vrati! Sodeč po spletni strani Tedna restavracij letos sodeluje 105 gostiln in restavracij, ki bodo svojim gostom ponudile pomlad na krožnikih, v treh (ali več) dejanjih, s pozdravom chefa in vinsko spremljavo. Letošnji pomladni Teden restavracij bo trajal od 29. marca do 7. aprila, cena menijev je 19 eur.

Dvor Jezeršek, sipa in bob
Dvor Jezeršek, sipa in bob

Kot ste verjetno ugotovili, bo letošnji teden potekal z dvotedensko zamudo, kar pa je lahko samo dobro. Toliko daljše prebujanje narave pomeni več svežih, mladih, spomladanskih živil z vrtov, travnikov in iz gozdov. Chefovski meniji Tedna restavracij bodo tako še bolj brsteči, gostje pa zaradi tega še bolj zadovoljni. Letošnja Tedna restavracij (spomladanski in jesenski) uvajata – ob doplačilu – “obvezno” vinsko spremljavo k menijem. Seveda pa bodo chefi pri pripravi menijev upoštevali tudi vse dosedanje poudarke, ki jih je v prejšnjih letih uvedel Teden restavracij: lokalno in ustvarjalno; ne le dobro, tudi lepo; prijazno do narave in pozdrav iz kuhinje.

Shambala, sladica
Shambala, sladica

Na spomladanskem dogodku Teden restavracij 2019 se bodo prvič predstavili:

  • Gostilna Francl, Zagrad
  • Kraljeva hiša, Bled
  • Restavracija Okusi Krasa, Komen
  • Restavracija Kodila, Markišavci
  • B-restavracija, Ljubljana
  • Kevder, Brezovica
  • Koroška hiša Pri lipi, Muta
  • Restavracija Ajda, Sevnica

Viac informácií

Viac informácií:
vivi.si

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.