Po tom, čo sa „prekvapkávacia“ káva už presadila v baroch po celom svete, sa tento spôsob prípravy čaju presúva aj do barov. Inak je to medzi milovníkmi čaju osvedčená metóda a o novootvorenom a mimoriadne minimalistickom bare Tokyo Saryo sa hovorí ako o prvom bare na svete, ktorý čaj podáva týmto spôsobom.
Vsi strastni pivci čaja verjetno poznate ”drip” čaj, način priprave, kjer čaj počasi kaplja skozi filter. Podoben način priprave uporabljajo tudi za kávu in je v zadnjem obdobju prava uspešnica. Strežejo jo tudi v restavracijah s hviezdami Michelin.
ČÍTAJ VIAC: Najnápaditejšie čajové vrecúška
Prvi ”drip” čaj, tudi čaj tretje generacije, strežejo v novem tokijskem lokalu Tokyo Saryo, ki je zasnovan skrajno minimalistično. Čaj nastaja v posebnem aparatu s keramičnim lijakom, v katerem vam čez liste čaja polijejo vročo vodo, ki potem počasi kaplja v skodelico.
Galerija – lokal Tokyo Saryo:
Viac informácií:
tokyosaryo.jp