Nobeno silvestrovo ne mine brez penine, ki ji pogovorno pravimo kar šampanjec, s čimer pa lahko dejansko poimenujemo zgolj peneča vina, ki so bila pridelana v francoski pokrajini Champagne. Pri nas jim pravilno rečemo penina. Prečesali smo ponudbo slovenskih penečih vin in izbrali najboljše po mnenju uredništva.
Penina je neločljivo povezana z novim letom. Da boste na silvestrovo nazdravili z najboljšo, smo prečesali ponudbo slovenskih penečih vin in odbrali najboljše za vsak okus.
ČÍTAJ VIAC: Najlepšie šumivé vína na Silvestra
In da razrešimo še vprašanje poimenovanja, saj Slovenci pogosto mešamo penino in šampanjec. Zadeva je povsem preprosta in stvar porekla. Oboje je namreč peneče vino, a z imenom šampanjec lahko tehnično gledano poimenujemo zgolj peneča vina, ki so bila pridelana v francoski pokrajini Champagne.