Prečo tentokrát neprekvapiť hostí skvelými vianočnými kokteilmi, po ktorých omdlievajú? Aby sme vám to uľahčili, pripravili sme niekoľko receptov. Toto sú top vianočné kokteily, ktoré zapôsobia na vás aj vašich hostí.
Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili:
Mojito Beli božič
Ingrediencie:
- šťava z jednej limetky
- 8 lističev mete
- 1 polievková lyžica cukru
- 2 polievkové lyžice bieleho rumu
- 1 lyžica kokosového rumu
- ¼ skodelice kokosovega mleka
- Minerálka
Príprava:
V kozarcu dobro premešajte sok limete, sladkor in lističe mete, da se ti razpolovijo. Kozarec do polovice napolnite z ledom. V mešalniku zmešajte beli rum, kokosov rum in kokosovo mleko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočino. Prelijte prek ledu in premešajte. Dodajte še kanček mineralne vode in okrasite z listi mete ter semeni granatnega jabolka.
Koktajl Zimska pokrajina
Ingrediencie:
- 30 ml kokosove kreme
- 45 ml vaniljeve vodke
- 45 ml čokoladnega likerja
- ľad
Príprava:
Mešalnik za koktajle napolnite z ledom, dolijte kokosovo kremo, vaniljevo vodko in čokoladni liker. Dobro premešajte, da se sestavine premešajo, koktajl pa ohladi. Prelijte v kozarec, napolnjen z ledom.
Koktajl Harvest Sparkle
Ingrediencie:
Za medeni sirup:
- pol pohára medu
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- ¼ čajne žličke mletega cimeta
- ¼ čajne žličke mletih klinčkov
- 1 šálka pomarančového džúsu
Za koktajl (18 kozarcev):
- 2 ¼ skodelice viskija
- 1 ½ skodelice medenega sirupa
- 2 ¼ skodelice proseca ali šampanjca
- 9 vejic rožmarin
Príprava:
V manjši ponvi na srednji vročini zmešajte med, ingver, cimet, klinčke in sok pomaranče. Počakajte, da začne vreti. Odstranite s plošče in pustite 5 minut, da se ohladi.
V mešalniku za koktajle zmešajte medeni sirup in viski, dodajte še dobro količino ledu. Prelijte v drugo posodo ali pa v kozarce. Nikar ne pustite preveč časa v mešalniku za koktajle, da se ne bo led stopil. Postavite v hladilnik. Tik preden postrežete, dodajte še proseco in okrasite z vejico rožmarina.
Koktajl mimosa s kremnimi malinami
Ingrediencie:
- 1 vrečka zamrznjenih malin (približno 2 skodelici)
- ¼ šálky cukru
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 1 fľaša šumivého vína
- čerstvé maliny na ozdobu
Príprava:
V manjši posodi na srednji vročini odtajajte zamrznjene maline, da se ‘stopijo’. Postopoma dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Odstranite s plošče in zmešajte v pire. Zmes prelijte skozi sito in prelijte v posodo za zamrzovanje. Pustite, da se zmes ohladi. Dodajte smetano ter dobro premešajte. Postavite v zamrzovalnik za 3 do 4 ure (ali čez noč). V vsak kozarec za šampanjec dodajte žličko te zmesi, prelijte s penečim vinom in dodajte še sveže maline.
Martini s čokolado in meto
Ingrediencie:
- 1 skodelica čokoladnega mleka
- 45 ml čokoladnega likerja
- 22 ml metinega likerja
- zdrobljene sladkorne palčke z okusom mete za okras
Príprava:
Čokoladno mleko prelijte v mešalec za koktajle. Dodajte likerja in dobro premešajte. Prelijte v kozarec in postrezite.
Koktajl z ombre učinkom
Ingrediencie:
- 1 skodelica svežih robid
- 1 šálka cukru
- 1 šálka vody
- 4 vejice svežega rožmarina
- 1 steklenica šampanjca
Príprava:
V manjši posodi zmešajte robide, sladkor in vodo. Pustite, da zavre, potem pa zmanjšajte temperaturo in pustite, da lahno vre, in kuhajte od 15 do 17 minut. Robide bodo postale mehke, svojo barvo pa bodo spustile v zdaj že rožnato vijoličasti sirup. Prepričajte se, da ste ga dovolj skuhali, saj je to bistveno za učinek ombre. Tekočino ločite od robid in pustite, da se ohladi. Ko je ohlajena, dodajte približno 4 žlice sirupa v vsak kozarec za šampanjce. Prelijte s šampanjcem. Okrasite s svežimi in kuhanimi robidami ter vejicami rožmarina.