Ste frustrovaní, keď sa jahody stanú takmer nepožívateľné už po jednom dni a opakovane putujú priamo do koša namiesto toho, aby ste si užili ich chuť?
Se sprašujete, kaj narediti, da bi jagode ostale sveže dlje časa? To je trik, s katerim lahko podaljšate svežino jagod.
Le redko kdo ne mara slastnih jagod, a kaj, ko po dnevu ali dveh postanejo mehke ali celo gnile.
Verjetno ste se že večkrat znašli v situaciji, da ste hladilnik napolnili s svežim sadjem, ki je že v nekaj dneh začelo gniti.
Kako ohraniti sadje sveže do 2 tedna?
Rešitev tega problema se skriva v shranjevanju jagod v steklenih kozarcih v hladilniku.
Če sadje, na primer jagode, daste v steklen kozarec, ki mu zaprete pokrov in ga daste v hladilnik, bo ostalo sveže dva do tri tedne. Nasvet: na dno kozarca in na vrh položite servietko, da bo vpila vlago.
Tako lahko shranite tudi drugo sadje.