Špecialitou májovej akadémie varenia bolo okrem šéfkuchára Dragana Marjanoviča aj hosťovanie skvelého majstra kuchára Igora Jagodiča z reštaurácie Strelec na Ľubľanskom zámku. Po kulinárskom pôžitkárstve nasledovalo sladké pohostenie pod vedením Gregata Rodeta. Pozrite si kulinárske majstrovské diela, ktoré sme spolu vytvorili a zabavili sa.
Majska akademija je postregla s prijetnim presenečenjem kuharskega mojstra Igorja Jagodica, ki pa nam svojih receptov ni razkril do prvega srečanja. Priparavili smo tri jedi, ki jih tudi sam pripravlja svojim petičnim gostom v restavraciji. Ker so njegove mojstrovin preplet kulinarike iz preteklosti z gurmanskimi presežki sedanjosti smo pod njegovim vodstvom pripravili tri različne kulinarične dobrote in okusen recept. Med akademijo so se predstavila tudi vina Droppler. Uradna voda dogodka je bila Jamnica.
Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom
Ingrediencie:
Pena staranega sira:
- 100 ml mlieka
- 1 vejica rožmarina
- 1 vejica peteršilja
- 1 vejica timijana
- 1 česenov strok
- 100 ml smetane
- 30 g masla
- 80 g ribanega parmezana
- 30 ml penine
- Bel balzamiko
- Sol, bel poper, muškat
- Lecitin
Ravioli – Testo:
- 170 g rumenjakov (8-9 jajc)
- 1 žl. Olivnega olja
- 1 žl. Vode
- 5 g soli
- 250 g moke (Semola)
Plnenie:
- 170 g smetane
- 3 česni
- 1 šopek bazilike
- 1 šopek timijana
- 310 g jajc
- 270 g ribanega parmezana
- 1 žl creme fraiche
- 30 g zelišč
- Soľ korenie
Lisičke:
- 400 g lisičk
- 110 g masla
- 55 g mrzlega masla
- 30 g sekljane šalotke
- 60 ml belega vina
- 125 ml piščančje juhe
- 125 ml smetane
- Sol, zelišča
Losos:
- 1,2 kg losos
- sol, poer beli
- 500 g krompir
- 2 kom jajca
- 30 ml olje tartufov
- bylinky
Utrinke iz majske kuharske akademije si oglejte v galeriji
Za pomoč pri organizaciji CITY CHEF kuharske akademije se zahvaljujejo:
Domáce spotrebiče Siemens, Pit, Kaval Group, Droppler a Reštaurácia Strelec
Fotografije: Ana Če