fbpx

Vin Brule: recept na varené víno, ktoré je hitom tejto sezóny

Vianočné sviatky sú za dverami, varené víno ste tento rok takmer určite ochutnali. Vyskúšali ste však Vin Brule, varené víno, ktoré je hitom sezóny? Máme recept a toto je jeho tajomstvo!

Vin Brule to je posebno aromatično kuhano vino, ki je priljubljeno predvsem v severnem delu Italije. Ljudje verjamejo, da je prav mešanica začimb, ki se nahaja v tem kuhanem vinu tista, ki ga dela tako okusnega, nekateri pa celo menijo, da naj bi ta pomagala pri boljšem imunskem sistemu. Priročen izgovor, se vam ne zdi? 🙂

Za Vin Brule je pomembna dobra mešanica začimb.
Za Vin Brule je pomembna dobra mešanica začimb.

Ingrediencie

  • 1,5 litra rdečega vina
  • 3 palčke cimeta
  • 250 g cukru
  • nekaj klinčkov
  • lupinica 2 pomaranč, 1 limone in 1 jabolka
  • malo muškatnega oreška
  • ščepec ingverja (po želji lahko tudi več)
  • 5 do 10 brinovih jagod
  • zvezdasti janež

Príprava

Najprej fino odstranimo lupino limone, jabolka in dveh pomaranč. Belemu delu lupine se poskusimo maksimalno izogniti, saj bi lahko bilo vino zaradi tega grenko. Vse suhe sestavine damo v lonec in prelijemo z vinom. Postavimo na štedilnik (pri manjši temperaturi). Neprestano mešamo, da se sladkor razstopi. Po 8 do 12 minutah lahko kuhano vino odstranimo z ognja. Če želimo, ga lahko precedimo in okrasimo po želji. Uživajte … pa po pameti!

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.