Či už majú tvar duchov, tekvice alebo pavúkov, tieto palacinky sú ideálne na to, aby vaše halloweenske raňajky chutili ešte lepšie. Pripravte sa na zábavný deň s týmito úžasnými receptami na palacinky.
Palačinke v obliki duhcev
Na prípravu potrebujete nasledujúce zložky:
- 1 pomarančni jogurt
- ¼ skodelice javorjevega sirupa
- 2 šálky múky
- 1 ¼ šálky mlieka
- 1 vajce
- 1 žlička nesladkanega kakava
- 1 žličko sladkorja
Príprava
V manjši skledi najprej zmešajte jogurt in javorjev sirup. Mešanico dajte na stran, saj vam bo služil kot preliv. V drugi skledi zmešajte moko, mleko in jajce, da dobite testo za palačinke. V tretji skledi zmešajte kakav, sladkor in malo testa za palačinke, da dobite temno testo.
Najprej vzemite temno testo in kapnite nekaj kapljic na vročo ponev, da ustvarite nos in usta duhca. Nato okoli oči in ust nalijte običajno svetlo testo ter nadaljujte z nalivanjem testa navzdol, da dobite nepravilno obliko. Pecite kot običajne palačinke nato postrezite z mešanico sirupa.
Lahko pa spečete palačinke v obliki duhca, ter jih nato okrasite s sladko smetano, različnimi barvnimi mrvicami in čokolado.
Palačinke v obliki buče, pajkove mreže
Na prípravu potrebujete nasledujúce zložky:
- vanilka
- múky
- skodelica mleka
- 1 vajce
- kakao
- cukor
- soľ
Príprava:
Pripravite običajno testo za palačinke. V skledo stresite moko, dodate ščepec soli inžlico sladkorja. Na sredini naredite jamico in vanj razbijete jajca in mleko ter vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko zmes.
Ko je masa za palačinke pripravljena, jo dajte v vrečko za dekoriranje. Nekaj mase pa zmešajte z vanilijo in kakavom, da pridobite temnejšo zmes za palačinke. Tudi to dajte v vrečko za dekoriranje, saj vam bo v pomoč pri ustvarjanju.
S temnejšim testom oblikujte oči in usta. Nato s svetlejšim narišite obliko duhca ali buče. Praznine napolnite s testom in pecite kot običajne palačinke. Pri izdelovanju pajkove mreže lahko uporabite temno ali svetlo testo, vse kar morate narediti je le oblikovati pajkovo mrežo v ponvi. Dober tek in obilo zabave.