Pečenie mäsa na špeciálnych griloch La Caja China je viac než len pečenie. Je to zážitok, je to rituál, je to kultúra. Ide o špeciálne „krabicové“ grily vyrobené v USA, ktoré umožňujú staromódny spôsob prípravy jedla, ktorý skráti čas prípravy mäsa na polovicu. Na rozdiel od grilov, ktoré poznáme, tieto umožňujú pečenie celého prasaťa a iných zvierat. Svoju má aj najznámejšia americká gazdiná Martha Stewart.
Žari La Caja China pričarajo spektakel, ki bo ljubitelje žara navdušil bolj kot pokanje ognjemeta na novega leta dan, kajti ni ga čez cvrčanje in špricanje iz mesa, ki mu ”gorijo tla pod nogami”. Žar iz Floride je tudi edini domači žar s katerim lahko spečete celega prašička. Seveda isto velja tudi za piščanca, jagnje, kozo in purana.
Odojka (do 45 kg) pod peko lahko na njem speče v vsega štirih urah. Na klasičnem modelu lahko namesto prašička hkrati pečete do 18 celih piščancev, do 6 puranov, do 10 kosov svinjskih rebrc in do 10 svinjskih plečet, nanj pa boste spravili tudi precej rib.
ČÍTAJ VIAC: Kalamazoo Hybrid Fire Grill – profesionálny gril na všetky druhy grilovania
La Caja China žar je zrasel na zelniku Roberta Guerra, ki je želel pohitriti postopek priprave svinjskega mesa. Decembra leta 1985 je priklical zgodbe svojega očeta iz otroštva o lesenih zabojih, ki so jim pravili kitajski zaboj in ki so prepolovili čas peke prašiča. Skupaj sta nato naredila svojega in nekaj let kasneje se je rodilo podjetje La Caja China, ki pa s ”kitajsko robo” nima veze, saj gre za ”polnokrvni” ameriški izdelek. Žari so namenjeni enostavni in okusni pripravi katerekoli vrste mesa, in da, tudi priprava prašička pod peko z njimi postane lahek zalogaj.
Tudi Martha Stewart uporablja žar La Caja China:
Viac informácií:
www.lacajachina.si