fbpx

ŠKODA Superb: električna prihodnost in izboljšan dizajn

ŠKODA Superb iV

Da so prenove sredi življenjskega cikla avtomobila bolj ali manj kozmetične, smo že vajeni – a tokrat je presenetila ŠKODA Superb, ki nima le izboljšanega dizajna, temveč se lahko pohvali tudi z električno prihodnostjo.

ŠKODA Superb si je že dodobra utrdila ime in predstavlja sam vrh Škodine ponudbe. Njihov zastavonoša je bil deležen prenove – največje spremembe je možno opaziti na zadku, kjer je logotip zamenjal napis ŠKODA, kot smo ga že videli pri Scali in Kamiqu. Luči v popolni tehnologiji LED imajo nekoliko spremenjeno grafiko in aktivne smernike. Spredaj so matrični žarometi, kar je še ena izmed novosti za znamko.

A še bolj navduši novica o priključnem hibridu Superb iV – kombinacija elektromotorja, 1,4-litrskega bencinskega motorja in 13-kWh baterije bo dovolj za 55 kilometrov popolnoma električne vožnje in za 850 kilometrov dolgo pot s polnim tankom goriva. Ponudbi se je pridružil še Superb Scout, ki bo najbolj všeč tistim, ki potrebujejo avtomobil za zahtevnejši teren.

Motorji pri avtomobilu ŠKODA Superb so že poznani dizelski in bencinski, novost pa je že omenjeni priključni hibrid – skupna moč bencinskega in elektromotorja znaša 218 (160 kW) konjskih moči.
Priključni hibrid bo imel zaradi dodatno vgrajeni stvari na voljo manjši prtljažni prostor. Limuzinska različica ga ima za 485 litrov, karavanska pa za 510 litrov. Za primerjavo: ‘običajni’ limuzinski Superb ima prtljažnik v velikosti 625 litrov, karavanski pa v velikosti 660 litrov.

ŠKODA Superb
ŠKODA Superb

ŠKODA Superb Scout ima, v primerjavi z ‘običajnim’ Superbom za 15 mm višjo oddaljenost od tal in dodatno zaščiteno podvozje. Štirikolesni pogon je v tem primeru že serijski, voznik pa bo imel na voljo nekaj “gadgetov”, ki mu bodo prav prišli pri terenski vožnji. V modelu Scout bodo na voljo le močnejši motorji, sicer pa bo najnovejša ŠKODA Superb na cesti v začetku leta 2020.

Galerija: ŠKODA Superb

Dodatne Informacije

Več informacij:
skoda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!